23948sdkhjf

Profilvalser bygger ny fabrik

Det fynske profilvalsefirma Profilform har succes med eksport til Tyskland og bygger en ny 3.400 kvadratmeter stor fabrik. Produktionen er fordoblet på seks år

Det går stærkt for profilvalsevirksomheden Profilform på Fyn. De faste kunder efterspørger flere profiler, og samtidig er der kommet mange nye kunder til.

Siden 2013 er produktionen blevet fordoblet.

- Vores kunder har fået større behov, og mange af dem udvider også med flere produkter. Samtidig har vi fået mange nye kunder fra Tyskland. Vores agent i Tyskland har gjort det ret godt, fortæller direktør og medejer Kim Madsen.

- Vi fik vores agent for tre år siden, og siden har vores salg i Tyskland taget et ryk. I dag eksporterer vi 50 pct. af vores produktion, hovedsageligt til Tyskland, siger han.

Profilform har 13 medarbejdere og leverer hovedsageligt profiler til byggeindustrien.

Kim Madsen kan også fortælle om flere ordrer, der er vendt hjem til firmaet efter at have været en tur i Kina eller i Østeuropa.

- Den økonomiske fordel ved at få produceret de steder er ikke så stor længere, og vi kan give kunderne en større fleksibilitet blandt andet ved at oplagre produkter, så kunderne kun får begrænsede sendinger ad gangen, siger Kim Madsen.

Robotcelle
Det stærkt øgede salg har givet ekstra travlhed i produktionen. Det har Profilform forsøgt at tage højde for ved at anskaffe en robotcelle til en af de tre profilvalselinjer.

- Robotten pakker i kasser og på paller. Den har virkelig hjulpet på produktiviteten. Der er ikke nogen mennesker, der rør linjen, fra der kommer coils ind, til emnerne står færdigpakkede i den anden ende, fortæller Kim Madsen.

Hver valselinje bliver i dag betjent af en enkelt medarbejder takket være automatisering. Profilform kører toholdsskift, så linjerne er i gang en stor del af døgnet.

Nybyggeri
Den høje vækst har givet pladsproblemer, og derfor er virksomheden nu ved at bygge nye produktionshaller på 3.400 kvadratmeter. Det er dobbelt så meget som nu. Hidtil har Profilform arbejdet i lejede lokaler.

Byggeriet skal være færdigt midt i september, og derefter skal alle tre produktionslinjer flyttes. De nye haller vil give væsentligt mere plads til produktionen og samtidig mere plads til den nævnte mellemlagring af produkter.

Profilform har de seneste fem år præsteret overskud før skat mellem 1,5 og 2 mio. kr., og udsigterne er også positive for i år.

- Det tegner godt, men vi har også store udgifter, fordi vi både investerer i byggeri og i nye værktøjer og produktionsudstyr samtidigt, siger Kim Madsen.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.097