23948sdkhjf

Fiberlaser øger fart og skærekvalitet

ByStar Fiber introducerer en 12-kilowatt-laser og teknologien "BeamShaper" til plader op til 30 millimeters tykkelse

Skal det være tykt, skal det være plasma, skal det være tyndt, skal det være fiber.

Det har længe været en tommefingerreglen i metalindustrien, men de to teknologier nærmer sig hinanden.

Helt konkret handler det naturligvis om at nå den bedste pris per skæreemne, højeste kvalitet samt korte leveringstider. I det billede byder Bystronic nu ind med det næste effekttrin inden for fiberlaserskæring: ByStar Fiber med 12 kilowatt. High-End-fiberlaseren står for præcis Bystronic-teknologi, en stabil skæreproces op til de højeste lasereffekter og et bredt anvendelsesspektrum, lyder det fra laserproducenten.

Bystronic peger samtidig på, at det teknologiske spring fra de hidtil tilgængelige 3- til 10-kilowatt-trin til det nye 12-kilowatt-niveau er enormt.

- Skærehastighederne på ByStar Fiber med 12-kilowatt-laser stiger gennemsnitligt med op til 20 pct. (ved laserskæring med kvælstof) i forhold til den hidtil tilgængelige 10-kilowatt-laserkilde. Derved forøges produktiviteten over pladetykkelsesområdet fra 3 til 30 millimeter, påpeger virksomheden.

Tykkere plader
Til pladebearbejdende virksomheder, som vil udvide deres ordrevolumen op til de største materialetykkelser, introducer Bystronic funktionen "BeamShaper". Den muliggør en særlig skærekvalitet for stål med pladetykkelser op til 30 millimeter.

Denne funktion kan vælges ved køb af en ny ByStar Fiber 12 kilowatt eller eftermonteres på et senere tidspunkt. "BeamShaper" tillader en ideel tilpasning af laserstråleformen til større pladetykkelser og varierende pladekvaliteter. Ved tykkelser fra 20 til 30 millimeter forbedrer den nye funktion således snitkanternes kvalitet og forøger skærehastigheden med op til 20 pct., oplyser Bystronic.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.094