23948sdkhjf

Erhvervsskole investerer stort i nye CNC-maskiner

En stor investering på 2 mio. kr. fra Videnscenteret for Automation og Robotteknologi betyder, at Syddansk Erhvervsskole i Odense har udvidet maskinparken med seks nye CNC-maskiner.

De nye maskiner og den nye teknologi giver nye muligheder på uddannelserne inden for automatik, smede og industriteknik.

- Vi har nogle unge mennesker, der skal lære morgendagens teknologi hos os og på vores uddannelser. Det er der ikke et facit på, hvordan man gør. Men med investeringen i nye maskiner og muligheden for at lære at kombinere deres teknologier, er vi godt på vej til at give eleverne de kompetencer, som brancherne er på udkig efter, fortæller Lars Mathiesen, videnscenterchef.

Investeringen bidrager til at optimere det fælles undervisningsmiljø for automatik, smede og industriteknik. Det er firmaet Kapema i Thisted, som har vundet udbuddet om at levere de seks nye CNC-maskiner: en pladevalse, rørbukkemaskine, profiljernvalse, maskinsaks, fiberlaser og en svingbukkemaskine.

Skolens undervisere inden for automatik, smede og industriteknik var før sommerferien på kursus i brugen af maskinerne. Kursusdelen blev blandt andet gennemført af fagfolk fra Tyrkiet, så underviserne kunne blive oplært af andre professionelle, der i praksis arbejder med maskinerne.

Kommenter artiklen (1)
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095