23948sdkhjf

Almexa sætter nye mål i robotindustrien

Almexa, der bearbejder i aluminium, har leveret 300.000 dele til robotindustrien. Næste mål er en halv million

Odense-virksomheden Almexa har været med helt fra begyndelsen af det fynske roboteventyr, og forleden nåede firmaet en milepæl. Firmaet har nu leveret 300.000 emner til robotindustrien.

Firmaet har en indbygget fordel, fordi virksomheden udelukkende arbejder i aluminium, som er robotindustriens foretrukne materiale.

- Vi skiftede over til udelukkende at arbejde i aluminium i 2004, og vi leverede dele til robotvirksomhederne allerede fra 2005. Vi regner med at fortsætte med at levere til industrien, og det næste mål må være en halv million emner til robotindustrien inden for overskuelig fremtid, siger direktør og ejer Roar Jensen.

Han synes, at robotvirksomhederne er nogle gode kunder.

- De er umiddelbart gode kunder, men de ved godt, hvad tingene skal koste. Der er pres på prisen, men så må vi bare være på forkant og levere det, de gerne vil have.

Krav til præcision
Almexa leverer hovedsageligt dele til rumfartsindustrien, flyindustrien og andre industrier, hvor der stilles høje krav til præcision.

Robotindustrien udgør en voksende del af firmaets omsætning. Robotvirksomhederne har også temmelig høje krav til præcision.

- Kravene til nogle af robotdelene nærmer sig kravene til fly- og rumfartsdele. Robotindustrien har høje krav til overflader og til tolerancer. Der mener vi, at vi kan gøre en forskel, siger han.

Ordrerne til robotindustrien kommer i stadigt større serier.

- Det gør det mere rentabelt, siger Roar Jensen.

Almexa investerede i starten af året i en ny 5-akset Mazak i-600 CNC-fræser samt Catia-software. Begge dele for at øge produktiviteten i virksomheden.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078