23948sdkhjf

Små serier kan også automatiseres

JPBC har indarbejdet automatisering og digitalisering i sin produktion, blandt andet med ny Mir-robot og automatiseret software til kantbukning.

Selv om mange af de produkter, som JPBC producerer, kommer i små serier fra én til omkring 100, så tænker firmaet alligevel i automatisering.

Det gælder for svejsning, hvor man siden 2007 har haft en Motoman-svejserobot, og det gælder den lille Mir-robot, som virksomheden netop har købt til intern transport.

JPBC har bygget nogle små vogne, som MiR-robotten går ind under og trækker hen til bestemmelsesstedet.

Der er også automatiseret, når det gælder den software, der bliver brugt til kantbukkere. Her har JPBC netop anskaffet sig software, der selv kan danne kantbukkerens programmer, alene ud fra en 3D-fil af emnet.

Carsten Primdahl, der betjener en af kantbukkerne, viser, hvordan den kun tager et par sekunder, før softwaren har regnet ud, hvordan og i hvilken rækkefølge emnet skal bukkes.

Det korte tidsforbrug betyder, at metoden også kan bruges, selv om der kun skal bukkes ganske få emner.

Alle har en terminal
Så selv om virksomheden, hvis egentlige navn er Jydsk Plade Bearbejdnings Center, er domineret af smedehåndværk, så er man langt med digitalisering.

Alle medarbejdere er udstyret med en terminal, der kan skanne og vise billeder af arbejdsgangene.

- Hvis en medarbejder står og bukker et vanskeligt emne og finder en god proces til at bearbejde emnet med, så tager han et billede af opstillingen, og så har vi billedet til næste gang. Så behøver vi ikke at starte forfra hver gang, siger salgs- og teknologichef Jef Bremerstent.

Fuld sporbarhed
Medarbejderne har de sidste to år brugt skannersystemet til at holde styr på, hvilke råvarer, der er brugt til den enkelte ordre. Mærkning af råvarerne betyder helt andre muligheder for JPBC inden for sporbarhed for eksempel til kunder i fødevareindustrien.

Systemet vil inden for en måned blive udvidet, så råvarelageret bliver bundet op på en stregkode, så medarbejderne kan se i ERP-systemet, hvad der ligger på lager.

Omorganiserer
Også på det mere overordnede plan søger JPBC en rationel arbejdsgang.

Virksomheden installerer inden for et par uger sin første rørlaserskærer. Det kommer til at foregå i en ny produktionshal, som bliver fabrikkens sjette hal. Udvidelsen udnytter firmaet til at omorganisere i produktionen, så beslægtede processer kommer til at stå så tæt som muligt ved hinanden.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.11