23948sdkhjf

Malingmesse har stor fremgang

Sidst var der over 500 udstillere på PaintExpo, og der forventes endnu flere til messen til foråret

PaintExpo åbner dørene til messe 21.-24. april næste år i Karlsruhe. Der er tale om en global og stadigt voksende messe for malebranchen, sidst med besøgende fra 88 lande. Udstillingen finder sted hvert andet år - i lige år. I 2006 var der 244 udstillere og tallet var mere end fordoblet i 2018 til 537. Besøgstallet er i samme periode steget fra 4.900 til 11.800.

Arrangørerne forventer en endnu større messe i foråret. Antallet af allerede tilmeldte udstillere tyder i den retning.

Messen vil vise eksempler på nye teknologier inden for maling og maleudstyr. En af de tendenser, man vil se på PaintExpo, er, at robotter overtager maleopgaver. Det er blandt andet snavsede opgaver som sandblæsning, blandt andre fra firmaet Blastman.

Der vil også være vægt på effektivisering af produktionen på forskellige måder. Mange male- og overfladebehandlere oplever stor travlhed og et behov for at effektivisere.

Udstillingen omfatter mange former for maling og maleteknikker, råmaterialer, rengøring, forbehandling, tørring og hærdning. Desuden forskellige former for tilbehør som pumper, filtre og måle- og testudstyr. Miljøspørgsmål bliver selvfølgelig også en vigtig del af messen.

Et andet problem, som er tværgående, er, at maleindustrien og maleindustriens leverandører oplever en mangel på kvalificeret arbejdskraft. Det er noget, som bekymrer virksomheder i USA og i Europa.

Artiklen er en del af temaet Overfladebearbejdning.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Send til en kollega

0.078