23948sdkhjf

Biologisk rensemiddel indstillet til pris

Bio-Circle er blandt de fem finalister til HI-messens nystiftede bæredygtighedspris

Nordens største industrimesse - HI-messen i Herning - nærmer sig, og i år uddeles der en ny pris på messen.

Den hedder HI Sustainable Development Award 2019 og bliver uddelt på messens åbningsdag 1. oktober.

Blandt de fem finalister til at modtage messens nystiftede bæredygtighedspris og de medfølgende 50.000 kr., der tager udgangspunkt i FN’s 17 verdensmål, er Bio-Circle.

Bio-Circle er indstillet til prisen for at have udviklet et effektivt, ressourcebesparende og miljøvenligt alternativ til organiske opløsningsmidler, som er skadelige for både miljøet og naturen og kan udgøre en sundhedsrisiko for de mennesker, der producerer og anvender dem.

Det er særligt et problem i lande, der ikke har de samme sikkerhedsstandarder og krav til udluftning, som vi har i vores del af verden, oplyser Bio-Circle.

Naturlige enzymer
Bio-Circle påpeger, at løsningen er udviklet med henblik på at fjerne de klassiske organiske opløsningsmidler, som ofte anvendes til afrensning af olie, fedt, køle-/skæremidler med videre fra produktion og arbejdsmiljø i virksomheder på globalt plan. Bio-Circles rensevæske erstatter i stedet de farlige opløsningsmidler med naturens egne råstoffer.

Opskriften på det biologiske renseprodukt er, at intelligente mikroorganismer klarer rengøringen ved at frigive naturlige enzymer, der opløser både fedt og olie, og restproduktet er CO2 og vand. Under nedbrydningen formerer mikroorganismerne sig og sørger derved for at opretholde en konstant afrensningsevne, mens det samtidig sikrer, at væsken kan genbruges. Genanvendelsen sker via et recirkulationssystem, som rensekar og delevaske er udstyret med.

Artiklen er en del af temaet Overfladebearbejdning.

Kommenter på artiklen (1)
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.094