23948sdkhjf

Hosta Industries adopterer lokal 1. klasse

Hosta Industries har adopteret 1.B fra Hjallerup skole, som en del af initiativet Virksomheder adopterer skoleklasser skabt af Relationsnetværket.

Samarbejdet mellem Hosta Industries og skoleklassen er planlagt til at forløbe indtil 9. klasse med minimum to årlige læringsbesøg, hvor klassens læringsrum er flyttet til den lokale produktionsvirksomhed. Formålet er at give eleverne indblik i uddannelses- og jobmuligheder samtidig med, at det gør den faglige undervisning mere spændende og virkelighedsnær.

En adoption skaber en længerevarende tilknytning, hvor eleverne gennem besøgene får indsigt i kulturen på det danske arbejdsmarked, får nogle rollemodeller i virksomheden og får en forståelse af, hvordan det, de lærer i klasselokalet, kan bruges ude på arbejdsmarkedet.

Hosta Industries har valgt at adoptere en skoleklasse, da de ønsker at tage et socialt ansvar og at være en aktiv partner i lokalsamfundet. Det er vigtigt for virksomheden at vise fremtidens unge de mange forskellige muligheder som en virksomhed som Hosta Industries kan byde på.

- For os handler det om at give et indblik i de mangle forskellige muligheder, der findes på arbejdsmarkedet. I dag er der mangel på unge, der tager en erhvervsuddannelse, og her er Virksomheder adopterer skoleklasser et langsigtet projekt, der kan være med til at skabe noget mere viden om de forskellige jobmuligheder. Derudover er projektet en mulighed for at skabe kendskab til os som virksomhed i lokalområdet – blandt børnene og deres familier, udtaler Anja Klitgaard-Hermansen, HR manager, Hosta Industries.

- Vi har allerede et godt samarbejde med folkeskolen omkring skolepraktikker, deltagelse i erhvervsdage og lignende, men det her virkede som et spændende initiativ, der giver børnene en lidt dybere forståelse for en virksomhed, og så giver det mulighed for et andet læringsrum for børnenes undervisning, fortsætter hun.

Onsdag den 18. september kommer 1.B fra Hjallerup skole på det første af deres læringsbesøg.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.094