23948sdkhjf

Elever leger med avancerede CNC-drejebænke i virtual reality

Eleverne på Learnmark Tech kan fra dette skoleår – og som nogle af de første elever i Danmark - lære at betjene industriteknikernes højteknologiske og avancerede CNC-drejebænke i et virtual reality-univers.

Industriteknikernes CNC-drejebænke og -fræsere er styret ved hjælp af avanceret computerteknik, og det kræver indgående kendskab til de dyre og fintfølende maskiner, før man som ung lærling i faget kommer til at arbejde ved sådan en maskine.

Med de nye virtual reality-programmer, hvor eleverne arbejder i et virtuelt univers, får de erfaringer med at arbejde med maskinerne. På den måde kan de hurtigere og mere sikkert komme i gang med at arbejde med fagets nyeste teknologi.

Banebrydende undervisningsmateriale
Kim Clausen, afdelingschef på Learnmark Tech, har det seneste års tid fulgt udviklingen af det virtuelle undervisningsmateriale, som tre VR-programmør-studerende fra VIA University College har udviklet med udgangspunkt i en af skolens CNC-drejebænke fra Haas.

- Virtual reality er fremtidens undervisningsform, og den er især velegnet til uddannelserne på Learnmark Tech. Her er godt kendskab til de avancerede computerstyrede maskiner vigtig for både sikkerheden og det gode håndværk. Jeg er derfor både glad for og stolt af, at vores elever som nogle af de første i landet nu kan tilegne sig ny viden via virtuelle undervisningsformer, fortæller Kim Clausen.

I dette skoleår får alle elever på grundforløb 1 mulighed for at komme lidt tættere på uddannelsen til industritekniker, når de i deres introducerende projekt på uddannelsen prøver at arbejde virtuelt med en af CNC-maskinerne. Derudover skal den virtuelle undervisningsform også bruges på industriteknikernes hovedforløb.

- Målet er, at mere af vores undervisning på Learnmark Tech skal baseres på virtual reality. Det kan for eksempel være inden for svejsning, elinstallationer og byggepladsindretning, fortsætter afdelingschefen.

Learnmark Tech har i alt 10 virtual reality-sæt til brug i undervisningen, som den lokale forening Insero Horsens har doneret.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109