23948sdkhjf

Mazak indfører kunstig intelligens

Mazaks nye styresystem Smooth Ai benytter sig af kunstig intelligens

Ud over flere maskinnyheder er den store nyhed fra Mazak på årets EMO-messe, at virksomheden offentliggjorde et nyt styresystem, som benytter sig af kunstig intelligens.

Det nye system vil blive lagt på Mazaks mest avancerede maskiner. Det betyder, at man i princippet blot skal lægge en CAD-fil ind, så sørger styresystemet selv for at udarbejde et program, som kan bearbejde til den rigtige form.

- Vi har set, at det virkelig virker. Styresystemet kan ud fra sin erfaring med lignende emner generere et program langt hurtigere end tidligere. Noget, der måske tog tre timer før, tager kun 20 minutter nu, siger Lars Lynge, administrerende direktør for Mazak Danmark.

Det nye system vil blandt andet blive lagt på en af Mazaks maskinnyheder, det 5-aksede bearbejdningscenter C600, som er fremstillet i Japan. Det er en meget kraftig maskine med en spindel med op til 42 kW effekt.

Mazak fejrede i øvrigt sit 100 års jubilæum på EMO-messen. Virksomheden havde blandt andet inviteret 600 udvalgte gæster fra hele verden til en jubilæumsmiddag.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.281