23948sdkhjf

EMO: Automation til CNC går sin sejrsgang

Mangel på kvalificeret arbejdskraft og ønske om større effektivitet er hovedårsagerne til, at flere og flere CNC-maskiner får tilføjet automation

Virksomheder verden over sukker efter automatiske anlæg, der kan fodre deres CNC-maskiner. Det gælder i Europa, Asien og i USA.

Sådan lyder det fra en lang række aktører på EMO-messen i Hannover.

Nye spillere og gamle spillere på markedet oplever stor efterspørgsel efter automation til deres CNC-maskiner. Derfor er opfindsomheden også stor.

Doosan lancerede et nyt "multilevel" palettesystem, altså et palettesytem i flere etager. Det kan fodre en CNC-maskine uden at optage alt for meget plads.

- Der sker rigtigt meget inden for automation til CNC-maskiner, siger Søren Gerber, direktør for Doosan-importøren i Danmark, Duroc.

En anden stor spiller, YCM fra Taiwan ser problemet hos sine kunder verden over.

- Virksomhederne prøver at minimere virkningen af mangel på kvalificeret arbejdskraft. Det gælder i USA, Europa og Asien, siger Wing Liu, direktør i forretningsudvikling hos YCM.

80 procent med automation
For få år siden blev kun en lille del af CNC-maskinerne solgt med automationstilbehør. Men det har ændret sig markant.

- Omkring 80 pct. af de maskiner, vi sælger, bliver i dag leveret med automation. Der er en kæmpe efterspørgsel i markedet, siger Thomas Bachmann, kommunikationschef hos schweiziske GF Machining Solutions.

GF markedsfører blandt andet systemer, som indeholder en blanding af store og små paletter.

- Det gælder om at få flere spindeltimer ud af maskinerne. Det er det, der er vigtigt for virksomhederne, siger Dick Ottosson, marketingdirektør hos GF.

Læs mere om automation af CNC-maskiner i Jern & Maskinindustrien, der udkommer i dag 20. september.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078