23948sdkhjf

Priskrig: Smede sænker prisen på robotsvejsning

Ålsrode Smede og Maskinfabrik sætter prisen ned på robotsvejsning for at tage kampen op mod billige polske og litauiske firmaer

Brian Basse er lidt træt af det. Flere gange har han set litauiske eller polske firmaer løbe med ordrer på masseproduktion, som hans firma Ålsrode Smede og Maskinfabrik i Grenå hidtil har udført.

Han mener, at de østeuropæiske firmaer som oftest ikke laver den samme kvalitet, som der bliver lavet i Danmark.

Så nu går han til modangreb. Og firmaets fem svejserobotter skal være soldater i krigen.

- Vi sænker priserne på robotsvejsning, hvis der er tale om store ordrer. Normalt tager vi kun 600 kr. for en robottime. Vi er villige til at gå ned på 450 kr., hvis der er tale om store serier for at få fat i nogle af de ordrer, der nu går til Østeuropa, siger han.

- Vi tilbyder, at vi sænker priserne på robotsvejsning, og så skal vi til gengæld have lov at tjene lidt på skæring og bukning og noget efterbehandling.

- Vi kan sagtens konkurrere med Østeuropa, når det drejer sig om produkter af høj kvalitet, med lave tolerancer og levering til tiden. Udfordringen er mere de store serieproduktioner, så derfor har vi besluttet at sætte prisen ned for den type opgaver, siger Brian Basse.

Dårlig kvalitet
- Vi har lavet mange emner til vindindustrien, men mange af de emner bliver nu lavet i Litauen, Polen eller Spanien. Vi kan se, at når vi får nogle af de emner mellem hænderne, at de slet ikke har den samme kvalitet, som den vi laver i Danmark. Jeg ville simpelthen ikke kunne få godkendt den kvalitet. Jeg synes, nogle af de vindmøllevirksomheder lukker øjnene for kvaliteten. Men vi har set før, at ordrer er flyttet til Østeuropa eller Kina, og nogle år efter er de kommet tilbage til Danmark, fordi man ikke kunne få en ordentlig kvalitet fra de lande, siger han.

Ålsrode har 80 faste medarbejdere og i øjeblikket også 10 ekstra indlejede medarbejdere. Det er en virksomhed med brede kompetencer inden for skæring, svejsning og maskinbearbejdning.

Firmaet har over de sidste seks år efterhånden anskaffet sig fem svejserobotter fra Valk Welding til en værdi af over 10 mio. kr. Der er fire robotter udstyret med MIG-svejsning og en robot med TIG-svejsning.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141