23948sdkhjf

Alfa Laval samler membranaktiviteter i Nakskov

Alfa Laval-koncernen har udpeget sin danske afdeling i Nakskov til globalt center for udvikling, produktion og salg af membraner

Avancerede systemer til væskeseparation efterspørges over hele verden inden for eksempelvis den bioteknologiske og farmaceutiske industri, fødevareindustrien og procesindustrien.

I centrum af dette voksende marked står Alfa Lavals afdeling i Nakskov, der nu er udpeget til at være globalt center for membraner i industrikoncernen Alfa Laval. Den svenske koncern omsatte sidste år for 29 mia. kr. på globalt plan, og i Danmark steg salget fra 4,5 til 4,7 mia. kr.

Afdelingen i Nakskov beskæftiger i dag 125 medarbejdere. Afdelingen har hele værdikæden under samme tag – lige fra udviklingsafdeling og laboratorier, til testcenter, produktion, projektsalg og administration.

- Vi har valgt at samle alle vores kompetencer inden for dette nicheområde i Nakskov. Det har vi gjort, fordi vi mener, at det er fremtidens måde at drive, udvikle og producere. Mange danske virksomheder har allerede gjort sig den erfaring, at eksempelvis udviklingsafdeling og produktion bør sidde sammen, og hos os bliver de højere omkostninger ved at være i Danmark kompenseret via en høj grad af automatisering og de mange fordele, der er ved at være samlet et sted, forklarer Stine Grønnemose.

Hun er netop tiltrådt som ny managing director for afdelingen i Nakskov, og en af hendes fornemmeste opgaver er netop at udvikle forretningsområdet og at sikre, at de forventede synergier opnås og udvikles.

Hun blev i 2010 ansat som HR manager for afdelingen i Nakskov og har haft skiftende stillinger frem til i dag. Og ifølge Stine Grønnemose er det ikke tilfældigt, at det er en HR-profil, der er valgt som direktør:

- Selvom vi er en del af en industriverden, så handler vores konkurrencekraft mere end nogensinde om de mennesker, der udgør virksomheden. Det gælder ikke mindst her i Nakskov, hvor vi har mange nationaliteter og mange specialistkompetencer, der skaber en spændende dynamik og gør vores samspil stærkt. Jeg er valgt til jobbet, fordi jeg kender virksomheden, og fordi mine kolleger stoler på mig og på min evne til at kunne være med til at indfri de høje forventninger, der er til afdelingen her i Nakskov, fortsætter hun.

Membraner i vækst
Stine Grønnemose har haft næsten 10 år til at forstå produktet, men hun indrømmer, at det er en nørdet verden, hun er en del af. Alfa Laval i Nakskov udvikler og producerer nogle af verdens fineste filtre med porestørrelser fra mikrofiltrering over ultrafiltrering og nanofiltrering til omvendt osmose-membraner, hvor separation foretages helt ned på molekyleniveau.

Her er et af de nyeste forretningsområder spildevandsrensning, hvor Alfa Laval i Nakskov har udviklet en såkaldt membrane bioreactior (MBR LowResist), hvor man som alternativ til traditionel klaring i spildevandsrensningsprocessen anvender membranfiltrering og på den måde kan gøre rensning af spildevand langt mere effektiv. Eksempelvis kan MBR-teknologien opfange mikroplast, der ellers ville ende i drikkevandet:

- Selvom membraner og filtrering er et nicheprodukt, rummer det mange, mange muligheder. Vi har en realistisk vision om, at det kan være med til at løse nogle af verdens største problemer med ressourcer inden for ansvarlig produktion, som for eksempel genanvendelse af spildprodukter og vand. Derudover tilfører muligheden for at separere alle former for væsker en unik mulighed for genanvendelse af eksempelvis kemiske produkter, fortsætter Stine Grønnemose.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094