23948sdkhjf

IQ Metal investerer massivt i robotsvejsning

De senere år har IQ Metal satset på at løse svejseopgaver til de mest krævende kunder og industrier.

Virksomheden er EN1090/EN3834-certificeret og råder p.t. over 7 svejserobotter.

Nu investerer IQ Metal i fem nye svejserobotter og satser på at rykke op i en helt anden klasse.

De nye robotter er alle skræddersyede løsninger fra Valk Welding, og den første installation bliver en såkaldt H-Frame-celle, som efterfølges af to større installationer; en styk E-Frame 5000 Twin og en styk HLVP XL TM 2000.

Den sidste celle i form af yderligere en styk E-Frame 5000 Twin og en styk HLVP XL TM 2000 installeres i marts 2020.

Med de fem nye installationer vil IQ Metal være i stand til at svejse konstruktioner på op til 8 meters længde, og to af cellerne er hver udstyret med to robotter, der fordobler produktivitet og output.

Med Valk Welding-installationerne er det samtidig planen, at IQ Metal implementerer en avanceret virtuel Industri 4.0-platform, hvor automatisk logning af svejsedata, OEE-målinger og dynamisk tilstandsovervågning af udstyr skal sikre kontinuerligt ”1-styks flow”. Al programmering af svejserobotterne vil ske ved fuldt ud offline.

Ernest Romek, manager of technology & welding, er en af IQ Metals IWE (international welding engineer) og leder af en organisation, der tæller syv svejseingeniører.

- Jeg har været med fra starten hos IQ Metal, og glæder mig over den nye teknologi. Med disse nye investeringer vil IQ Metal fremover bevæge sig op i et segment af større svejste konstruktioner, siger han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109