23948sdkhjf

Udenrigsminister indvier ophugningsværft i Frederikshavn

Torsdag indvier udenrigsminister Jeppe Kofod Modern American Recycling Services (MARS) nye ophugningsværft i Frederikshavn.

Værftet er bygget med det formål at genindvinde skibe og offshoreplatforme.

MARS Europe forventer at genindvinde 200.000 tons forarbejdet stål om året, og en af de første store opgaver bliver genindvinding af de to platforme Tyra Øst og Tyra Vest.

- Regeringen har en ambitiøs plan om, at Danmark skal være i front på verdensplan, hvad angår bæredygtighed og bæredygtige investeringer. Dette værft er et godt eksempel på, hvordan vi i Danmark – og ikke mindst her i Frederikshavn Kommune – bestræber os på at sikre en mere grøn fremtid og nye arbejdspladser, udtaler Birgit Hansen, borgmester i Frederikshavn Kommune.

200 nye arbejdspladser til Frederikshavn
Det 290.000 kvadratmeter store område består blandt andet af et rensningsanlæg med to 2.500 kubikmeter store opsamlingstanke, hvor regnvand fra alle arealer vil blive renset for eventuelle urenheder, en skibsrampe til ophaling af skibe med en længde på til 294 meter og et område til ilandtagning af offshore-installationer på op til 50.000 ton.

Man forventer opstart af aktiviteter i oktober 2019, og det betyder, at Kim Thygesen, general manager hos MARS Europe forventer mange ansættelser i de kommende måneder – op til 200 medarbejdere på havnen, når sitet er i fuld drift:

- Jeg er glad for, at den danske regering og Frederikshavn Kommune støtter op om det her unikke projekt. MARS er én af verdens førende inden for bæredygtig genindvinding, mens Danmark og Frederikshavn Havn har store ambitioner inden for cirkulær økonomi, så det er et perfekt match. Vi glæder os utroligt meget til at tage sitet i brug og kunne tilbyde et grønt og bæredygtigt alternativ her i Europa til den måde tingene foregår i andre dele af verden, siger Kim Thygesen.

Administrerende direktør Mikkel Sørensen hos Frederikshavn Havn udtaler:

- Vi er stolte af, at vi har fået MARS til Danmark og udenrigsministeren til Frederikshavn. Vi er spændte på at vise det enorme potentiale frem, som kommunen og havnen har, og vi er sikre på, at vores partnerskab med MARS vil skabe ringe i vandet – både udover regionens grænser og udover landets grænser.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078