23948sdkhjf

Nye 3D-metalpulvere pibler frem

EOS lancerer fire nye materialer til 3D-print. De er rettet mod hver deres specifikke anvendelse

Den internationale producent af materialer til 3D-print, EOS, har netop offentliggjort fire nye metalpulvere. Det drejer sig om et rustfri stål-materiale, et aluminiumsmateriale og to titanium-materialer.

Sammen med de nye materialer tilbyder EOS en stor mængde data om materialernes egenskaber, blandt andet elektronmikroskop-billeder, som viser materialernes kvalitet.

De nye materialer er StainlessSteel CX, som er et nyt værktøjsgradueret stål, som er udviklet til produktion med EOS’ printer M 290, og som kombinerer meget høj korrosionsbestandighed med styrke og hårdhed, så det er velegnet til værktøjer. Materialet kan hærdes op til omkring 50 HRC.

Dernæst er der Aluminium AlF357, som er velegnet, når man ønsker et let metal med ekstra god mekanisk og termisk styrke.

Endelig er der to titanium-materialer, Titanium Ti64 Grade 5, som er velegnet, når man ønsker en høj udmattelsesnøjagtighed. Materialet er meget korrosionsbestandigt og er derfor velegnet til bil- og flyindustrien.

Det sidste af de nye materialer er Titanium Ti64 Grade 23. Det har også høj udmattelsesbestandighed, forbedret forlængelse og brudstyrke. Det passer godt til medicotekniske anvendelser.

EOS har mere end 25 års erfaring med arbejdet med metaller og tilbyder 20 forskellige metalpulvere, og endnu flere er planlagt til lancering. Med EOS Oy i Finland har EOS et kompetencecenter, som udelukkende fokuserer på udvikling, kvalificering og kvalitetssikring af metalmaterialer og processer.

Artiklen er en del af temaet Metal&Print.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.345