23948sdkhjf

Festo sætter strøm til minifabrik i Herning

VIA College i Horsens sætter strøm til Festos Industri 4.0 demofabrik CP Factory på HI-messen. Fabrikken kan det meste - også MES og ERP

VIA College i Horsens, som uddanner ingeniører, har købt og installeret CP Factory, som er en modelfabrik fra Festo, til sin undervisning.

Her er automatisk bearbejdning i form af boring og automatisk montage. Der er også to robotter og en AGV, som kan flytte emner og produkter frem og tilbage.

Og det dele af fabrikken vises frem på den kommende HI-messe.

Festo kalder fabrikken for et Industri 4.0-træningsanlæg. Fabrikken "producerer" mobiltelefoner. Der er også et visionsystem, som kan kontrollere produkterne.

Pointen er ikke så meget den simple produktion, men mere, at de studerende kan få indblik i produktion og styring af produktion i et virkeligt kørende anlæg.

Hver af de små produktbakker er forsynet med en RFID-tag, og det gør det muligt at gennemføre enkeltstyks-produktion.

- Man kan sige, at vi kan producere en individualiseret iPhone på det her anlæg. Hver RFID-tag har sine individuelle oplysninger om, hvordan denne telefon skal bygges, siger Jens-Peter Adler Zeuthen, som er leder af fabriks-laboratoriet.

Flyt rundt efter behov
Hver enkelt mobiltelefon kan faktisk vandre sin egen vej gennem den lille fabrik, alt afhængig af, hvad der skal monteres og gøres ved mobilen. Alle oplysninger ligger i RFID-tag’en.

Fabrikken er bygget op af flytbare moduler. Det betyder, at der kan flyttes rundt på modulerne efter behov.

- De studerende kan opleve at sætte en produktion i gang, enten manuelt eller også gennem et MES-system. Vi regner også med at bygge et ERP-system ovenpå. De vil lære om automatiske produktionssystemer, fortæller uddannelsesleder Torben Hjort.

Minifabrik på HI-messen
En del af minifabrikken fra Horsens vil som sagt blive demonstreret på HI-messen. Via College og Festo vil gerne vise, at man arbejder med moderne Industri 4.0-udstyr.

- Vi vil gerne vise industrien, at den har brug for den slags højtautomatiseret produktion, og så synes vi, at det er vigtigt, at skoler og uddannelsessteder er med til at forme de ny studerende i den retning, siger Robert Sig, som er Festos salgsansvarlige over for uddannelsessektoren.

Der står tilsvarende anlæg som anlægget i Horsens, Holstebro og i Aalborg. Desuden har Festo solgt de mindre CP Lab-anlæg til tre skoler.

- CP Factory kan vise produktionen helt fra start til slut. Dermed håber vi, at vi kan inspirere de studerende, siger Robert Sig.

Se mere om messen Artiklen er en del af temaet HI 2019.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094