23948sdkhjf

Migatronic viser viften af robotsvejsning frem

Automation af svejsning er fremtiden, mener Migatronic. Firmaet viser på HI svejsning med både små kollaborative robotter og store industrirobotter

Automatisering vil være det store emne, når Migatronic går på scenen i Herning til HI-messen.

Den danske producent af svejsemaskiner vil vise to industrirobotter monteret med svejsepistoler i to af hjørnerne af sin stand, og to kollaborative robotter med svejsepistorler i de to andre hjørner. De to kollaborative robotter vil demonstrere MIG/MAG og TIG-svejsning på Migatronics CoWelder.

- Vi vil blandt andet vise, at CoWelder’en kan pendle, altså zig-zagge, så den kan svejse større kantsømme i store godstykkelser. Det har vi lige udviklet software til, siger produktchef Torben Henriksen, Migatronic.

Automatisering står centralt, fordi industrien bruger robotter til flere og flere svejseprocesser.

- Industrien spørger efter de hurtigere processer og efter automatisering for at bringe stykprisen ned. Automatisering kan ofte være forskellen mellem at få ordren og ikke at få ordren, siger produktchef Torben Henriksen, Migatronic.

Mange ny svejserobotter
Han fremhæver, at svejserobotter udgør en stor del af de nye robotter i Danmark.

- I Danmark bliver der installeret omkring 800 nye robotter om året. Omkring 20 pct. af dem bliver brugt til svejsning. Flere af de tekniske skoler og AMU-centre er også ved at opruste med nye svejserobotter, siger han.

Forbedret software
Torben Henriksen understreger, at en stor del af udviklingen foregår i den software, der styrer svejsningen.

- Vi har nogle hardwareplatforme, men udviklingen foregår i høj grad i softwaren, hvor vi til stadighed forsøger at raffinere lysbuen. Med de modificerede lysbuer søger vi at udvikle svejsning til mindre godstykkelser, men stadig med en god kvalitet og med minimalt svejsesprøjt. Det er her, konkurrencen mellem producenterne ligger i dag, siger han.

Torben Henriksen siger, at robotsvejsning kan sikre en korrekt svejsning.

- Før i tiden valgte man måske at gå lidt op i godstykkelse for en sikkerheds skyld. I dag vælger man en godstykkelse, som præcis opfylder behovet, og så er der ikke plads til at lave svejsefejl. Derfor er det vigtigt, at man holder sig til svejseprocedurerne. Der er stadigt flere opgaver, som kræver, at man holder sig tæt til svejseprocedurerne, siger han.

Se mere om messen Artiklen er en del af temaet HI 2019.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094