23948sdkhjf

3D-print går i udbrud på HI-messen

En række danske og internationale kapaciteter vil tale på HI-messens 3D-event

HI-messen får i år et særligt event-område, hvor alt om 3D-print bliver samlet. 3D-teknologien går så at sige i udbrud. På området kan de besøgende få et indblik i teknologiens produktionsmæssige muligheder.

Specialudstillingen er arrangeret i samarbejde med Center for Industri og foregår i Hal K. Udstillingen kommer til at dække 3D-print i bred forstand fra 3D-printere og leverandører af 3D-printede emner til 3D-skanning, -opmåling og -kvalitetssikring.

Der bliver deltagelse af nogle af de førende aktører i Danmark og en række internationale leverandører. I alt kommer der mere end 20 udstillere.

- Vi kan i dag og i fremtiden ikke tale om industri og produktion uden også at tale om 3D-print. Det hører til på linje med AR, VR, droner og robotter og er således en del af fremtidens produktionsteknologi. Teknologierne har været undervejs i lang tid, men inden for de seneste år er der sket en markant modning, og 3D-teknologierne er nu industrielt parate og blandt de elementer, der gør produktionsdanmark konkurrencedygtigt, siger Henrik G. Larson, der er direktør for Center for Industri.

CFI, der ligger i Bjerringbro, søger på forskellige måder at styrke virksomhedernes konkurrenceevne.

3D-eventen byder også på taler fra en række centrale personer i 3D-verdenen i ind- og udland.

Blandt talerne på 3D-messen er Mads Østergaard fra Center for Industriel 3D-print, Teknologisk institut, Torsten Brorson Otte, leder i advanced manufacturing engineering ved Grundfos, Sean Kelly, director EOS northern region Tyskland, Thomas Toftegaard, professor på Institut for Ingeniørvidenskab på Aarhus Universitet og Peter Tommy Nielsen, afdelingschef i 3D-print hos Force Technology.

Hjælp til at komme i gang
Force vil i øvrigt også fremvise en stand med netværket AM Link, som er et nyt dansk 3D-netværk. Netværket er sat i verden for at hjælpe danske virksomheder i gang med 3D-print og anvise muligheder.

- Partnernetværket udgør en kompetencematrix, som beskæftiger sig med alt fra plast over beton til metal, og virksomhederne kan via netværket derfor få adgang til adskillige års erfaring med samtlige dele af 3D-teknologien, siger Peter Tommy Nielsen, Force Technology.

- Vi vil stå klar til at hjælpe med konkrete problematikker, og vi glæder os meget til at møde de mange virksomheder på messen, siger Peter Tommy Nielsen.

Se mere om messen Artiklen er en del af temaet HI 2019.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125