23948sdkhjf

Metalindustrien tænder op i messehal C

Svejsning, skæring og metalbearbejdning har sin egen udstillerhal på HI - den er fyldt med svejsegrej og kørende maskiner

Hvert fjerde år har svejsning, skæring og metalbearbejdning plads på HI-messen, det er i år, og det sker i Hal C.

Her står en solid samling af leverandører til metalindustrien samlet, og de har både værktøj, forbrugsartikler og ikke mindst maskiner med til Herning.

Det gælder også danske Edstrøms Værktøjsmaskiner, der er dansk forhandler af maskiner fra den amerikanske producent Haas, som er en af verdens førende producenter af CNC-maskiner. Ved siden af produktionen har Haas også sit eget Formel 1-team med danske Kevin Magnussen som en af sine topkørere, og netop Kevin Magnussens racer fra 2018-sæsonen medbringer Edstrøms Værktøjsmaskiner til messen.

Den vil dog udelukkende blive anvendt som blikfang, for Edstrøms har i år valgt at fokusere på to typer maskiner.

- Den ene er vores 5-aksede fræser UMC-750. 5-akset bearbejdning er en effektiv måde at reducere opstillinger og øge nøjagtigheden for flersidet bearbejdning. Haas UMC-seriens bearbejdningscentre er omkostningseffektive løsninger til 3+2-bearbejdning og simultan 5-akse-bearbejdning, siger Steffan Ravnskjær, manager i Edstrøms Værktøjsmaskiner.

Derudover præsenterer firmaet sin ST-30Y drejebænk med fræsemulighed og y-akse. I dag er der cirka 700 aktive Haas-maskiner i Danmark, og efter HI-messen forventer Steffan Ravnskjær, at der kommer flere til.

- Det er en meget bred messe, hvor vi kan møde potentielle kunder fra flere forskellige segmenter. Derfor tror vi på, at vi igen kan få en del nye kunder som følge af messen, siger han.

CNC, svejs og skær
Ligeledes er der store forventninger til HI-messen fra Maskingruppen. Den danske virksomhed er forhandler af maskiner til den pladeforarbejdende metalindustri samt spåntagende maskiner og periferiudstyr til metalindustrien i Danmark. Til HI-messen i Herning er virksomheden en af de største udstillere med et samlet standareal på 300 kvadratmeter fordelt på to stande.

- Vi udstiller robotsvejsning fra Cloos og en demostand med robot-svejsning med fuldautomatisk skifte mellem forskellige svejseprocesser. Vi viser også maskiner fra Microstep til 3D-plasmaskæring, kombineret med boreenhed og gevindskæring, værktøjsmagasin samt integreret mulighed for rørskæring. I tillæg hertil demonstrerer vi 8 KW fiberlaserskæring med Siemens lineære motorer samt nyheder inden for kantbukketeknologien, siger Finn Holmquist, administrerende direktør i Maskingruppen.

Viser nye CNC-drejebænke frem
- Derudover benytter vi også lejligheden til at præsentere vores nye CNC-drejebænke fra CMZ. Mærket er den nye stærke dreng i klassen, som både har det højeste omdrejningstal for roterende værktøjer, sætter nye standarder for drejning med højt moment og har et lynhurtigt værktøjsskifte, siger han og lover endnu flere nyheder på virksomhedens stande under messen.

- Vi ser os selv som en af de virksomheder med den bredeste profil, da vi er leverandører af maskiner til pladebearbejdning, robotsvejsning og meget mere. Vores kunder er en blanding af små og store metalbearbejdende virksomheder, og HI-messen er for os en optimal mulighed for at komme ud og vise vores maskinprogram frem inden for plade og rør, svejs samt spån, siger han.

Se mere om messen Artiklen er en del af temaet HI 2019.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078