23948sdkhjf

Fra 400 til 1.485 kvadratmeter: Bedre plads sparer tid i stålvirksomhed

Brønderslev Stål flytter fra 400 til 1.485 kvadratmeter og glæder sig til en mere effektiv produktion

Om kort tid flytter Brønderslev Stål fra beskedne 400 kvadratmeter på Maltvej til over det tredobbelte areal på Virksomhedsvej. Både de ansatte og ejerne glæder sig mere end almindeligt til flytningen, for i lang tid har dagens første opgave været både træls og spild af tid. Der er nemlig så lidt plads i de nuværende lokaler, at der skal flyttes adskillige paller med både lager- og færdigvarer fra produktionshallen til gårdspladsen, før der er plads til at arbejde - og processen skal gentages i omvendt rækkefølge sidst på eftermiddagen.

- Det sidste års tid har vi kørt varer ud om morgenen for at få plads til at komme i gang med det daglige arbejde, siger Henrik Brogaard, der ejer Brønderslev Stål sammen med Jens Jørgen Jensen.

De to indehavere har købt den bygning, som Elektro Gruppen hidtil har haft til huse i. Bygningen kom til salg i forbindelse med, at Elektro Gruppen bygger nyt og større på Maltvej - og dermed blev der plads til Brønderslev Stål.

Specialister i blodprocesser
Brønderslev Stål producerer slagteriudstyr, cateringudstyr, svejser i aluminium og vandskærer.

- Vi er rigtig gode til at fremstille udstyr til svineslagterier - helt specifikt til den del af processen, hvor blodet skal opsamles til videre bearbejdning, siger Henrik Brogaard.

Brønderslev Stål leverer udstyr til slagterier i både ind- og udland og har planer om at skærpe indsatsen på eksportdelen - især rettet mod EU syd for den ganske grænse.

- En stor del af vores eksport går gennem virksomheden Frontmatec, som eksporterer højteknologisk slagteriudstyr til hele verden - men vi har også planer om selv at ville i gang med at sælge, især til mindre slagterier, siger Henrik Brogaard.

Desuden er Brønderslev Stål underleverandører til en lang række virksomheder, både lokalt og på landsplan.

Ikke flere ansatte
I øjeblikket er der 10 fuldtids- og to deltidsansatte på Brønderslev Stål, og det ændrer sig ikke, selv om der bliver mere plads at udfolde sig på.

- I første omgang betyder flytningen, at vi bedre kan indrette arbejdspladserne i produktionen, så de bliver mere effektive. Desuden kommer vi til at spare tid, når vi ikke længere skal køre varer ud og ind af hallerne for overhovedet at få plads til at arbejde, og endelig kommer vi til at spare tid ved at kunne samle alle vores maskiner under samme tag, siger Henrik Brogaard med henvisning til, at de maskiner, der ikke bruges så hyppigt i produktionen, i øjeblikket er opmagasineret på en anden adresse.

- Vi driver en sund forretning i øjeblikket, men flytningen handler ikke om, at vi har omsætningsfremgang. Den handler alene om, at vi simpelthen ikke længere kan være i de nuværende lokaler, siger Henrik Brogaard, som forventer at være på plads i de nye lokaler senest 28. oktober.

Det er endnu ikke besluttet, hvad der skal ske med bygningen på Maltvej.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08