23948sdkhjf

Fleksibel automation gør hollænder flyvende

Frank Biemans har på få år skabt et firma, der laver robotceller, som servicerer CNC-maskiner

Siden hollandske Frank Biemans startede sit firma ene mand i 2008 er det kun gået fremad.

- Jeg har hele tiden gået efter at lave fleksibel automation. Det skulle være muligt at automatisere også små serier på 5 eller 10 emner, siger han.

Vi møder virksomheds-ejeren på Okumas stand på EMO-messen i Hannover. Her viser han sin robotcelle frem. Den er bygget sammen med en Okuma-maskine.

Robotten sørger for at betjene CNC-maskinen med emner og med nye fiksturer, så produktionen kan køre automatisk.

Frank Biemans startede sit firma i 2008, da han blev uddannet ingeniør. Forinden var han maskinarbejder, og han drev en lille virksomhed med fræsning og drejning hjemme i forældrenes garage.

Men ingeniørstudiet gav ham mod på at skabe noget nyt.

- Det skulle først og fremmest være brugervenligt. Det er ikke meningen, at brugeren skal lære at programmere. Han skal bare sætte CNC-maskinen op til produktion, så bliver robotten automatisk programmeret, siger han.

I 2011 ansatte han sin første medarbejdere, og så begyndte det at gå stærkt. I dag er firmaet i den lille by Nederveert ved Eindhoven vokset til 45 medarbejdere.

- Vi vokser omkring 40 pct. om året. Hidtil har vi koncentreret os om at sælge i Holland, men nu starter vi eksport til hele Europa, siger han.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093