23948sdkhjf

Dansk affaldspolitik er jo helt gak

Det er vanvid at tro, at man kan få mennesker til at kildesortere metal på den rigtige måde - send nu bare metallerne til forbrænding, lyder det fra Ejvind Pedersen, administrerende direktør for Scanmetals

Udover at være en driftig erhvervsmand og grundlægger af Scanmetals, så har Ejvind Pedersen også markante politiske holdninger.

I hvert fald når det handler om den danske politik på affaldsområdet.

Det er specielt de politiske ambitioner om kildesortering af metal og plast ude på affaldspladserne og i borgernes skralderum, der får Ejvind Pedersen op i det røde felt.

- Der er stærke politiske kræfter mod forbrænding af affald, og derfor vil man have kildesortering, men det kommer aldrig nogensinde til at fungere. Det er helt gak, at nogen mennesker mener, vi skal samle metallerne i en container og genanvende derfra, siger Ejvind Pedersen.

Fyldt med olie og fedt
For problemet er, at metal og plast er beskidt og fyldt med snavs og madrester, når det kommer ned i containeren.

- Der er ingen, der vil købe en klump sorteret sammenpresset beskidt aluminium ude fra genbrugsstationen. For er det fyldt med fedt, olie og snavs, og det tiltrækker rotter, og fordi det er fyldt med fedt, er det umuligt at styre smelte-processen, når det skal smeltes om, siger Ejvind Pedersen.

Han henviser i den forbindelse til, at affaldsselskaberne i dag betaler penge for at komme af med netop den slags sammenpresset metal.

- Det er jo det rene gak. Hvis sortering skal virke, så skal alle borgere rense deres aluminiumsbakker fra lørdagskyllingen, inden de smider den i containeren. Det kommer aldrig til at ske, du får ikke danskeren til at gøre det rigtigt, det er umuligt, siger Ejvind Pedersen.

Så han har kun et råd til miljøbevidste borgere: Smid aluminium og andet metal fra husholdningen i skraldespanden.

- Det er langt bedre for samfundet, hvis man kommer metallet med i sit affald til forbrænding, og vi så samler det op her, hvor det har en høj renhedsprocent og umiddelbart kan smeltes om til nye råvarer, opfordrer indehaveren af Scanmetals.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096