23948sdkhjf

Åben scene på HI: Sælg din gode idé til vindindustrien

"Åben scene" på HI-messen skal binde vindmølleindustrien og den danske industri endnu bedre sammen

Vindindustrien i Danmark rækker hånden ud til styrket dialog med nye aktører, der vil være med til at præge vindsektoren i Danmark.

Det sker på HI-messen i Herning den 1. oktober under det store brancheevent Wind Energy Denmark.

Her vil der som led i den såkaldte Innovation Zone blive afholdt en åben scene, hvor det er muligt for virksomheder at stille sig op og give sit bud på nye innovationer og løsninger i vindindustrien. Og måske blive den næste underleverandør eller leverandør til en industri i medvind.

- Vi vil gerne have virksomhederne mere i spil, og vi vil gerne invitere andre brancher ind med bud på, hvordan de kan udvikle vindsektoren. Vi er klar til at blive inspireret, siger Anders Mika Dalegaard, som er chef for international forretningsudvikling og events i Wind Denmark.

Flere er tilmeldt
Anders Mika Dalegaard oplyser, at en stribe virksomheder allerede er tilmeldt den "åbne scene", der i konferenceprogrammet til Wind Energy Denmark går under navnet: "Show me your game changer: New innovative solutions for the wind industry".

- Vind forventes at blive rygraden i fremtidens energisystem, men møllerne skal blive større, og billigere og bedre. Vi skal eksempelvis finde måder at skabe stærkere og lettere mølletårne, så der er brug for nye teknologier og materialer, vi søger idéer til automation og digitalisering af hele værdikæden, og der sikkert mange andre ting, vi slet ikke har tænkt på endnu, siger Anders Mika Dalegaard, som også nævner 3D-print som en mulig game changer for vindmølleindustrien.

- Helt overordnet handler det om at bringe industri, forskning, viden og teknologi tættere på hinanden, fordi vindsektoren har brug for input til, hvordan vi kan optimere tingene, siger han og oplyser, at det kræver forhåndstilmelding at komme op på scenen som enkeltperson eller virksomhed og aflevere sit input eller løsning under Wind Energy Denmark.

Til gengæld er man så sikret relevant feedback fra et panel af garvede vindeksperter.

Wind Energy Denmark afholdes på en enkelt dag og arrangeres af Wind Denmark sammen med Energy Innovation Cluster og Dansk Forskningskonsortium for Vindenergi, DFFV.

Tilmelding til Game Changers og den åbne scene sker til Alex Moreno fra Energy Innovation Cluster.

Se mere om messen Artiklen er en del af temaet HI 2019.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078