23948sdkhjf

Gibotech vil inspirere piger til fremtid med robotter

Et af Odenses ældste automationshuse inviterer igen pigerne indenfor i håbet om, at de får øjnene op for alle de jobmuligheder, der er i branchen

Selvom kvinderne stadig er i undertal hos Gibotech, så er der det sidste år blevet ansat flere kvinder end nogensinde før i den mandsdominerede robotvirksomhed.

På STEM-uddannelserne (Science, Technology, Engineering og Mathematics) udgør kvinder i 2019 32 pct. af de optagne, hvilket er en fremgang på 1 pct. i forhold til 2018. Dermed er fordelingen på omkring 70 pct. mænd og 30 pct. kvinder på STEM-uddannelserne stort set er uændret.

Derfor er målet med Girl’s Day in Science at sætte fokus på de uddannelses- og karrierevalg, som mange piger helt afskriver, bare de lugter lidt af naturvidenskab og teknik.

- Vi vil rigtig gerne være med til at åbne pigernes øjne for alle de muligheder, der er, hvis man gerne vil arbejde med robotter. Vi mangler kvalificeret arbejdskraft ligesom så mange andre af de odenseanske robotvirksomheder, så hvis vi kan inspirere dem til at for eksempel at tage en uddannelse indenfor robotteknologi, så er vi klar til at ansætte dem, når de bliver færdige, lyder det fra Henrik Anker, CEO i Gibotech.

Pigerne har løsningen
Når de 14 piger fra Tingløkkeskolen kommer den 2. oktober, så har de på forhånd arbejdet på en opgave, som de skal præsentere for nogle af de kvindelige ansatte i Gibotech, der får mulighed for at stille spørgsmål til opgaveløsningen og de tanker, pigerne har gjort sig i forbindelse med opgaven.

- Sidste år var det tydeligt, at pigerne havde tænkt på nogle lidt andre ting, end drenge ville have gjort i opgaveløsningen, så vi glæder os til at se den løsning, de kommer med i år. Og selvom jeg sidder i en af de afdelinger med flest kvinder, vil vi stadig gerne have flere kvinder ind i vores verden, så det er spændende at få lov til at vise, hvordan vores hverdag ser ud, siger Katrine Spencer, der en af de kvindelige medarbejdere hos Gibotech, der tager imod skolepigerne på onsdag.

Fakta: Girl’s Day in Science 2019
Girls’ Day in Science sætter fokus på, at der er mange piger, der fravælger en IT-faglig, teknologisk eller naturvidenskabelig retning i deres uddannelses- og karrierevalg ved ofte at afskrive det som en mulighed. Girls’ Day in Science har fokus på succesoplevelser, så pigerne får tiltro til egne evner

Den 2. oktober slår 60 virksomheder, organisationer og uddannelsesinstitutioner over hele landet dørene op for over 3.100 piger fra grundskoler og gymnasier på Tektankens kampagnedag, Girls’ Day In Science.

Til Girls’ Day in Science bliver pigerne inviteret indenfor for at arbejde med praktiske og virksomhedsrelaterede opgaver. Pigerne møder kvindelige medarbejdere og studerende, der fortæller om deres uddannelsesvalg og karrieremuligheder i en verden af IT, teknologi og naturvidenskab.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093