23948sdkhjf

Strækbar sensor flytter ind i bleen

Mekoprint har skabt en trykt og strækbar sensor, som i første omgang bruges til en intelligent ble. Men perspektiverne rækker langt videre

Automation og sensorer rammer nu også et hverdagsprodukt som bleer.

Det er industrikoncernen Mekoprint, som har skabt en trykt og strækbar sensor til en intelligent ble, der betyder større livskvalitet til inkontinenspatienter og mindre omkostninger for miljøet og plejebudgetterne i kommunerne.

Men den baner også vejen for nye muligheder inden for tryk på strækbare materialer og udvikling af smarte produkter i mange andre sektorer, lyder det fra Mekoprint.

Det er den danske blegigant Abena, som i samarbejde med Mekoprint og en amerikansk tech-virksomhed har udviklet bleen, der via sensorteknologi sender besked til plejepersonalet og fortæller, hvornår den trænger til at blive skiftet.

Tobias Holmgaard Stær er business manager hos Mekoprint, og han fortæller, at bleen er lavet af et non-woven materiale, som er meget tyndere end papir.

- Det ligner et stykke tyndt tekstil. Det krævede en del udviklingstimer for os at sikre den rette styring igennem maskinerne, uden at det krøllede, sprak eller strakte sig, og samtidig trykke den elektrisk ledende blæk uden at materialet krympede, når blækken hærdede. Men heldigvis lever vi højt på udfordringer i Mekoprint, og nu har vi en optimal løsning til tryk af elektronik på ultratynde strækbare folier, som er en løsning, der både er kosteffektiv og kan skaleres til højvolumen produktion, siger han.

Store perspektiver
Dermed åbner Morten Kjær også for, at den strækbare sensor har store perspektiver.

- Mekoprint er mestre i at trykke elektronik på almindelige fleksible materialer, men strækbare materialer var nyt for os inden dette projekt. Det er en uvurderlig erfaring, vi har fået på dette strategiske forretningsområde, siger Morten Kjær, som er sales director i Graphic Electronics hos Mekoprint.

Han uddyber:

- Vi ser et kæmpestort potentiale i at have kompetencerne til at trykke på både fleksible og strækbare materialer, det vil komme alle vores kunder til gode. Vi ved, der sidder mange derude og tænker "Hvordan kan vi differentiere vores produkter og skabe et nyt værditilbud inden for vores kategori", siger han.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.362