23948sdkhjf

Nu går KP kun efter fødevarekunderne

På den igangværende HI-messe i Herning, hvor der er masser af fokus på maskiner og robotter, har Ikast-virksomheden KP Automation valgt at have sin stand i Hal D - den hal, der ellers mest er fyldt med mejeriprodukter og andre fødevarer.

Og det er der en god grund til, fortæller direktør Kim Poulsen: KP Automation er begyndt at fokusere mest på fødevaresektoren - ikke mindst på mejerierne.

- Vi laver stadig også løsninger til vind, metal og plast, men vi opsøger dem ikke mere, konstaterer han.

KP Automation har da også særdeles godt fat i mejerisektoren, nævner Kim Poulsen.

- Jeg vil ikke sige, at vi er alle steder, for der er rigtig mange mejerier i Danmark. Men vi er hos de største, siger han.

Op til cirka 70 procent af KP's produktion plejer at gå til udlandet, men i år har der hidtil været så meget tryk på de hjemlige ordrer, at fordelingen i 2019 ligger på noget i retning af 50-50.

Ud i hele verden
At en konstant stor andel af KP Automations produkter ender i udlandet hænger íkke mindst sammen med, at virksomheden har et samarbejde med procesindustrigiganten GEA's afdeling i Tyskland.

- GEA bruger vores robotløsninger. Hvis de for eksempel skal give tilbud på en ny fabrik, kan de tegne vores udstyr ind i projektet, så på den måde kommer vi ud i hele verden, fortæller Kim Poulsen.

KP Automation har ikke selv noget maskinværksted, men køber sig til plade- og metalarbejde hos samarbejdspartnere. Virksomheden kan dermed koncentrere sig om at samle delene og at designe og udvikle "innovative løsninger".

- Det skal forstås på den måde, at vi ikke har nogen standardmaskiner, men at vi har et koncept. Vi kan tilpasse det hele, for eksempel efter layoutet i produktionshallen, og vi kan altid ændre på det, vi plejer at gøre. Så det handler om, at vi er fleksible, nævner direktøren.

Han ønsker ikke at nævne noget om omsætningens størrelse hos KP Automation, men ser glad ud, når talen falder på ordrebogen. P.t. er der projekter til et stykke hen i foråret, lader han forstå.

KP Automation har cirka 20 fastansatte medarbejdere - og lejer cirka lige så mange ind fra samarbejdspartnere, når der for alvor er travlt.

Artiklen er en del af temaet HI 2019.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079