23948sdkhjf

En fusion der giver genlyd i branchen

Fusionen mellem to af branchens førende producenter og leverandører af væsker og olier er en realitet. Quaker Chemical og Houghton International er blevet til Quaker Houghton, der tilsammen repræsenterer mere end 250 års erfaring og knowhow inden for metalindustrien

Quaker Houghton fremstiller og sælger en lang række produkter til den metalbearbejdende industri, offshore, mineindustri m.fl. Fusionen mellem Quaker Chemical og Houghton International blev effektueret den 1. august 2019, og det nye selskab tæller i alt 34 produktionsenheder, 35 udviklingsenheder og 78 salgskontorer med over 4.000 ansatte fordelt over hele verden.

– Quaker Houghton er et resultat af en flerårig flirt mellem to af branchens tunge drenge, hvor begge parter udviste stor interesse for den synergi, en fusion ville afstedkomme. I dag har vi samlet mere end 250 års erfaring ét sted, og vores flade struktur sikrer, at vejen til problemløsning er kort, fortæller Country Manager Denmark, Karsten Mathiasen.

– Fusionen er også positiv for den nordiske region, da salgsorganisationen styrkes, og vi nu både har produktionsfaciliteter og et komplet laboratorie tættere på vores kunder. På den måde kan vi tilbyde endnu bedre opbakning til væksten i dansk industri, der er
vores mål, fortsætter han.

NYT SELSKAB PÅ HI-MESSEN
Når MCH Messecenter Herning i oktober åbner dørene til HI-messen, vil Quaker Houghton være på plads for at fremvise det nye brand for både nuværende og potentielle kunder.

– Vi vil gerne sige goddag til branchen og snakke med virksomheder, som står i en situation, hvor de mener, de kan gøre det bedre, men ikke ved hvordan. Ved hele tiden at retænke bearbejdningsmetoder, udvikle vores teknologi og videndele på tværs af organisationen er vi i stand til at levere værdiskabende produkter og tjenesteydelser, som bidrager til vores kunders vækst, forklarer Karsten Mathiasen.

BEDRE STANDTIDER, FÆRRE UDFORDRINGER
En af de virksomheder, som har oplevet en markant fremgang på baggrund af et samarbejde med Quaker Houghton, er MillPart A/S i Skjern, der er leverandør hydraulikrelaterede komponenter. Den moderne maskinfabrik oplevede et række udfordringer med deres køle-/smøremidler og besluttede sig for at teste andre løsninger.

– Vi startede et samarbejde op med Quaker Houghton, hvor vi testede deres produkter på tre maskiner for at se, hvordan det opførte sig på aluminium og stål. Hovedmålet var at få bedre standtider på værktøjer samt slippe for skum og oversvømmelser på vores maskiner, hvilket skabte store udfordringer for os. Vi havde et ønske om at få ét produkt til begge vores anlæg, hvor det ikke var nødvendigt at tilsætte additiver, forklarer COO i MillPart, Jakob Bækgaard Rasmussen, og konkluderer på samarbejdet:

– Man må sige, at vi har nået vores mål, da vi i dag ser langt færre knækkede værktøjer og ikke længere oplever skumudfordringer på maskinerne. Vi benytter os af samme produkt, uanset om det er alu eller stål, som vi bearbejder, og der er ikke behov for nogle former for tilsætninger. Vi har, som en ekstra bonus, valgt at få alle olie- og sæbeløsninger over til Quaker Houghton på grund af deres support og den knowhow, de bidrager med. Det er lige, som vi havde ønsket, afslutter han.

OM QUAKER HOUGHTON:
Quaker Houghton fremstiller og sælger væsker samt olier - herunder køle-/smøremidler, hydrauliske væsker, smøreolier, hærdevæsker, hærdeolier, korrosionsbeskyttelse samt sæber - og er markedsledende producent inden for disse områder. I Danmark er Quaker Houghton repræsenteret ved Houghton Danmark A/S, der er stiftet i 1983 og tæller i alt 7 ansatte, heraf 3 på kontoret i Sorø – salg og rådgivning varetages af en stab på 4 kompetente account managers. Derudover findes lager i Taulov ved Fredericia, der sikrer kort leveringstid og tryghed hos selskabets danske kunder. Foruden kerneprodukterne tilbyder Quaker Houghton Danmark også projektering af centralanlæg fra Svenske Vivex, magnetfiltrering fra Engelske Eclipse, UV baseret teknologi fra Svenske Wallenius til bekæmpelse af bakterier i procesvæsker (uden brug af kemikalier) samt udstyr fra en række andre leverandører. Ønsker du at vide mere om Quaker Houghton Danmark eller har du udfordringer, du ønsker andre øjne på – så ring på telefon 45 85 23 00 eller send en mail til houghton@houghton.dk

Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078