23948sdkhjf

Brug for mange flere svejse-inspektører

NDT svejseinspektører er en mangelvare. Nordisk Svejse Kontrol er klar med eget NDT-uddannelses-program i 2020

Det er bud efter svejseinspektører, der kan udføre NDT-kontrol af svejsninger og svejste konstruktioner i industrien.

Det påpeger René Norman, der selv er uddannet NDT-inspektør og ansvarlig for uddannelser hos Nordisk Svejse Kontrol, som også var med på årets HI-messe.

NDT står for Non Destructive Testing, og hos den privateejede virksomhed Nordisk Svejse Kontrol er der 110 NDT-svejseinspektører og 20 ansatte på kontoret. Derudover er der i øjeblikket hyret en gruppe engelske inspektører ind på freelancebasis til at tage toppen af den aktuelle arbejdsbyrde.

- Markedet følger industrien, og når industrien har travlt, så har vi travlt, og det skal ofte gå stærkt. Lige nu har vi virkelig travlt, siger Rene Norman, der slår fast, at inspektionsfirmaerne i Danmark ikke kan finde de manglende medarbejdere hos hinanden.

- Det er ikke nok at stjæle ansatte fra hinanden, vi skal have uddannet nogle flere ind i branchen. Derfor har vi også hos Nordisk Svejse Kontrol lavet en NDT-uddannelse, som vi går i gang med i 2020, siger René Norman.

Nordisk Svejse Kontrol har i dag afdelinger i Ishøj, Taulov, Aalborg, på Lindø og i Esbjerg

- Vores inspektører er typisk faglærte, og så giver vi dem det videre uddannelsesforløb, når de bliver ansat hos os, siger René Norman.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062