23948sdkhjf

- Industrien er fyldt med muligheder

Svejsebranchenklubben gav den fuld gas på HI-messen. Målet er at styrke interessen for metalindustrien i Danmark

De største leverandører af gasser og svejseudstyr til den danske industri stod skulder ved skulder på HI-messen i Hal C og satte solidt aftryk under mottoet "Bliv en vinder".

Det skete gennem Svejsebrancheklubben, hvor medlemsvirksomhederne AGA, Air Liquide, Esab, Kemppi, Løwener og Migatronic arbejder sammen om at styrke kendskabet til industrien i Danmark.

- Vi vil i Svejsebrancheklubben gerne være med til at fastholde interessen for metal- og maskinindustrien i Danmark, og derfor skal vi gerne lokke folk her til messen, siger Lars Larsen, da Jern & Maskinindustrien møder ham på HI-messen.

Lars Larsen er markedschef i AGA, og han forklarer, at Svejsebrancheklubben stort set kun træder sammen hvert fjerde år for at lave et fælles fremstød, når svejs og skæring er med på HI-messen.

Men så bliver alle sejl også sat til på messegulvet, og Svejsebrancheklubben havde også i år investeret massivt i lokkemaden, som bestod af en café, der lå i centrum af de syv medlemmers messeudstillinger. Og i caféen var der under messen disket op med indlæg af blandt andet Chili Claus og rockmusiker Jesper Binzer fra bandet DAD.

Vi er ikke så kedelige
For det fælles budskab fra svejsebranchen ud til de unge og resten af samfundet er, at industrien bevæger sig væk fra at være sort til at være mere "lysegrøn" og fyldt med udviklings- og uddannelsesmuligheder.

- Man kan arbejde sig mange steder hen i denne her industri, der er mange muligheder. Derfor vil vi rigtig gerne have de unge mennesker herind, så det her er for os også en investering i fremtiden, siger Lars Larsen, der sammen med resten af industrien kæmper for trænge ud i offentligheden med de positive industrihistorier.

- Vi vil gerne vise omverdenen, at vi ikke er så kedelige i industrien, og så vil vi gerne have fat i de unge. Derfor har vi i svejsebranchen en fælles interesse i at få de her tiltag til at fungere på messen, og det er en positiv oplevelse at stå sammen om det i Svejsebrancheklubben, selvom vi jo også på flere måder er konkurrenter, siger Lars Larsen.

AGA selv har 120-125 ansatte i Danmark, og 40 pct. af virksomhedens aktiviteter retter sig mod metal- og maskinindustrien. Procesindustri og farmaceutisk industri er de andre store brancher for AGA.

Artiklen er en del af temaet HI 2019.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.082