23948sdkhjf

70-årig afleverer digitaliseret pumpebil til sin søn

Jens Erik Jensen og JEJ Pumpebiler har i mange år kørt ud og leveret flydemørtel til landets byggepladser. Det er foregået fra en kørende fabrik i form af en lastbil.

Nu har 70-årige Jens Erik Jensen udviklet en helt ny mørtelbil, der kan rumme op til 25 tons materiale, betydeligt mere end andre pumpebiler, og er udstyret med den nyeste automatik til at styre blanding af mørtel og pumpning. Samtidig har den fået større pumpekapacitet, og det betyder noget for firmaets konkurrenceevne.

Læs også: SEW Eurodrive har digitaliseret pumpebil

I stedet for et elskab med mange relæer, ledninger og pot-metre styres det hele nu fra en computerskærm. JEJ Pumpebiler har fået hjælp fra SEW Eurodrive til automatisering af styringen.

Et svendestykke

For 70-årige Jens Erik Jensen er mørtelbilen et slags svendestykke, før han går på pension. Han har allerede overdraget firmaet JEJ Pumpebiler til sønnen Brian Jensen. Han er godt tilfreds med, at han på den måde har bragt firmaet ind i den digitale tidsalder.

Den nyudviklede lastbil er lavet efter de maksimale trailermål på 13,6 gange 4,0 gange 2,65 meter, og traileren har fire aksler til at bære vægten. Det har taget omkring et år at udvikle og konstruere bilen.

Jens Erik Jensen har taget del i udviklingen lige, siden flydemørtel kom til Danmark i slutningen af 1980’erne.

- Flydemørtlen kom til Danmark i 1987-88 fra Sverige. Jeg blev salgskonsulent inden for flydemørtel. Jeg købte selv min første pumpebil i 1999. Siden har jeg tegnet fire pumpebiler, fortæller han.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094