23948sdkhjf

SEW-Eurodrive har leveret teknologi til digital pumpebil

Den fysiske PLC er fjernet og implementeret i HMI-panelets computer i den digitaliserede pumpebil fra JEJ Pumpebiler

Det er motion- og drivespecialisten SEW-Eurodrive, som har leveret indmaden i den digitaliserede pumpebil fra JEJ Pumpebiler. Samtidig har SEW-Eurodrive også stået for hele programmeringen af styringen samt design af brugerfladerne.

Kort sagt kan man sige, at JEJ Pumpebiler går fra nogle manuelle, analoge, relæ-styrede pumpebiler, hvor operatøren selv er en større del af arbejdsprocessen, til en nu digitalt, computer-PLC-styret pumpebil, hvor hele arbejdsprocessen er overvåget og "selvstyret" af en computer.

Læs også: 70-årig afleverer digital pumpebil til sin søn

- Dette giver væsentlige fordele vedrørende simpel og enkel betjening af pumpebilens arbejdsproces. Større præcision og ensartethed og kvalitet af slutprodukt, samt et bedre overblik over hele produktionen, siger Kasper Filtenborg, der er automationstekniker i SEW Eurodrive.

Han peger på, at den nye styringsform også giver mulighed for større fleksibilitet vedrørende eventuelle ønskede ændringer i bearbejdningsprocessen, hvor operatøren blot kan indtaste de ønskede ændringer i et HMI/ operatørpanel.

- Det simplificerer og reducerer computerstyringen og antallet af anvendte komponenter i el-skabet, som kraftigt vil reducere fremtidige potentielle fejlkilder, siger han.

Banebrydende aspekt
For SEW Eurodrive ligger det banebrydende og innovative teknologiske aspekt i pumpebilsprojektet i kraft af den PLC-implementering, som er foretaget via HMI-programmering. Med andre ord, så er den fysiske PLC fjernet og implementeret i HMI-panelets computer, således at alle de procesorienterede logiske funktioner bliver håndteret af HMI-panelets indbyggede CPU.

- HMI-panelets indbyggede computer er hjernen bag hele proceshåndteringen. Dette har fordele i kraft af det åbenlyse økonomiske perspektiv, da man skærer en PLC væk, men det har også fordele vedrørende reducering af antallet af programmerede enheder, således at reservedelslageret kan minimeres, og erstatningen af defekte enheder kan lettes for kunden, siger automationstekniker Kasper Filtenborg.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.078