23948sdkhjf

Kraftige svejserobotter bygget fra bunden

Cloos viste sine kraftige svejserobotter frem på HI-messen. Cloos bygger selv robotterne fra bunden af

Tyske Cloos fremstiller selv sine svejserobotter fra bunden af, både robotterne og svejsemaskinerne. Nogle af robotterne blev vist frem på HI-messen.

- Det er vores styrke, at vores robotter er specielt udviklet til svejsning. Vi bruger meget kraftige konstruktioner, så vores robotter har en høj mekanisk stabilitet. Vi får skyld for, at vores robotter er overdimensionerede, men det er de ikke. Det er for at sikre den stabilitet og gentagelsesnøjagtighed, siger produktchef Bjarne Nielsen fra Maskingruppen, der markedsfører Cloos i Danmark.

Ifølge Bjarne Nielsen er der meget få stop med Cloos svejserobotter. Cloos henvender især til den høje ende af svejserobot-markedet.

- Vi har flere systemer i Danmark, som har kørt fint i mere end 20 år, siger han.

Blandt Cloos’ kunder er Caterpillar og flere af de store tyske producenter. Firmaet har omkring 18.000 svejserobotter i drift verden over.

Læs også: Svejserobotter: Cloos sætter dansk salgsrekord

Cloos tilbyder blandt andet fuldautomatisk skift af tråddyse og gaskop. Det betyder, at svejserobotterne eksempelvis kan klare sig selv natten igennem, også selv om der skal ske skift.

Maskingruppen viste en række de muligheder, som Cloos’ svejserobotter byder på. Det gælder CO2-svejsning, TIG-svejsning, laser-svejsning og laserhybridssvejsning. Cloos har også sin version af koldsvejsning, som firmaet kalder Motion Control Weld. Den er især velegnet til tyndplade-svejsning.

Cloos tilbyder også såkaldt tandemsvejsning, hvor der er to tråde i samme brænder. Det giver mulighed for at svejse med meget høje strømstyrker, helt op til 900 Ampere.

Artiklen er en del af temaet HI 2019.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Redaktionen anbefaler

Send til en kollega

0.094