23948sdkhjf

Forslag: Udbyg HI med værktøjsmaskiner

Flere medlemmer af HI’s messekomité ser meget gerne HI udbygget med en egentlig messedel for værktøjsmaskiner og metalbearbejdning om to år

Fra flere sider lyder der nu en klar opfordring til MCH Messecenter Herning om at udbygge HI-messen med værktøjsmaskiner og dermed en egentlig metal- og maskinmesse.

Opfordringen kommer i kølvandet på den netop overståede messe, hvor svejsning og skæring foldede sig ud i Messehal C, der i år bød på langt flere CNC-maskiner og metalbearbejdningsmaskiner end tidligere år.

- Der er en positiv udvikling her i Hal C, og der kommer flere og flere maskiner med. Maskin- og værktøjsdelen kan sagtens udvikles, så der kommer endnu flere CNC-maskiner med på HI, siger administrerende direktør Frands Ellersgaard fra Lind Larsen.

Lind Larsen udstillede selv i Hal C og havde serviceprogram, limteknik, overfladeløsninger samt filtrering med på standen, men Frands Ellersgaard ville gerne selv have haft et par af sine CNC-maskiner og eventuelt et savecenter med på messen.

Han nåede det dog ikke i år.

- Vi vil gerne vise vores maskiner frem på HI, for kunderne er her, siger Frands Ellersgaard, der også har plads i HI’s messekomité.

"Oplagt med maskinmesse"
I messekomitéen er administrerende direktør for AVN Gruppen, Ole Krabbe, netop blevet medlem, og han opfordrer ligeledes til at tage værktøjsmaskiner og metalbearbejdning ind på HI-messen som en egentlig delmesse.

- Det ville være en god idé at bygge en maskinmesse på HI, altså en messe for maskiner og værktøj. Jeg synes, det passer godt ind, det vil være oplagt, siger Ole Krabbe, som i samme åndedrag opfordrer Svejsebrancheklubbben til at deltage på hver HI-messe med svejsning og ikke kun hvert fjerde år, som klubben gør i øjeblikket.

- Mange har det argument, at metalindustrien jo kører til EMO-messe og ser på maskiner, men jeg tror kun, det er 10-20 pct. af gæsterne her, der overhovedet køre på messe i Tyskland, siger Ole Krabbe, som selv udstillede i Hal C med AVN Pladeteknik og AVN Teknik, som sælger maskiner og værktøj til metalbearbejdning.

Ole Krabbe er helt overordnet yderst begejstret for messer og ikke mindst HI-messen, der samler industrien i Danmark.

- Messerne er gode, fordi netværket opstår, og hvis du spørger mig, så er det kun økonomiafdelingerne rundt omkring i industrien, der ikke har brug for messer, siger han med et smil og en henvisning til, at det naturligvis koster noget at være med på messe.

Maskingruppens store stand
Hos Maskingruppen, der var repræsenteret med masser af CNC-maskiner på HI og en af messens største stande i netop Hal C, har administrerende direktør Finn Holmquist også fået indfriet sine håb og ønsker.

- Inden messen var vi spændte på, om det var en for stor satsning. Men vi har oplevet en rigtig, rigtig god besøgsrate på vores stand med mange seriøse kunder, ligesom vi har fået nogle gode leads at arbejde videre med. Så alt i alt er vi meget positive, siger Finn Holmquist.

Se mere om messen Artiklen er en del af temaet HI 2019.

Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.094