23948sdkhjf

Pigerne kørte en tur i robotten

20 piger fra 8. klasse besøgte robotfirmaet Mir og prøvede at styre robotter

Pigerne skal ud i teknologifagene. Sådan lyder det fra Girls Day in Science. Omkring 20 piger fra 8. klasse på Paarup Skole i Odense fulgte opfordringen og troppede op hos robotfirmaet Mir, da der var kaldt til landsomfattende Girls Day in Science først i oktober.

Her blev de budt velkommen af ingeniør Freja Hammer, 26 år, som fortalte om at arbejde som pige med robotsoftware og om den eksplosive vækst hos Mir.

- Vi er en international virksomhed med 220 ansatte, og hvis man godt kan lide at komme ud og se verden, så er det det helt rigtige sted. Vi har ansat 120 i år. Der er kæmpe stor efterspørgsel efter folk i den her branche, og firmaerne vil gerne have flere piger, sagde Freja Hammer.

Hun fortalte, at hun egentlig gerne ville være cirkusartist, men hun havde ændret retning, da hun fandt ud af, hvor "fedt" det er at have med teknologi at gøre. Så kan hun også godt lide, at der er meget samarbejde i hendes team.

- Vi arbejder altid i grupper, og vi hjælper hinanden rigtigt meget, sagde hun.

- Det er altid velkomment, når vi får en ide til en ny feature til robotterne. Så får man som regel lov til at udvikle videre, sagde hun.

- Og vi sidder ikke bare og programmerer. En af de fedeste ting, er, at man også kommer ned og afprøve og se på robotten, om det man har kodet også virker. Det er megafedt, sagde hun.

Freja Hammer havde også inviteret to af hendes kvindelige kolleger til at tale om at arbejde i robotbranchen.

Prøv det selv
Til sidst gik turen ud i Mirs testlokale, hvor pigerne blev tilbudt at styre flere af Mirs mobile robotter fra en iPad. Først var de forsigtige, men efter kort tid var alle iPads i gang, og pigerne kom også op at køre på robotterne. Med små skrig, når robotterne lige pludselig bevægede sig hurtigt fremad.

Tænk, de kan køre!

Læs mere om: MiR
Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157