23948sdkhjf

Industritekniker: Her sker der hele tiden noget nyt

Niklas Drost Bak Larsen er nyuddannet industritekniker og har stået i lære hos Odin Engineering. Han er vild med alsidigheden i opgaverne

 Forståelse for tegninger, metal og maskiner samt en løsningsorienteret tankegang.

Det er kravene til en industritekniker, og det gælder også for Niklas Drost Bak Larsen, som fik sit svendebrev som industritekniker fra erhvervsskolen ZBC i Slagelse i juni i år.

I dag arbejder han som svend ved maskinerne hos Odin Engineering.

- Jeg er glad for det her. Der sker hele tiden noget nyt og spændende, fordi vi har så mange forskellige projekter, siger Niklas Drost Larsen, som har læst til industritekniker på EUX.

Det betyder, at svendebrevet er krydret med en studenterhue, og at uddannelsen har taget fem år. Det sker i et miks af teori og praksis, som har passet godt til Niklas Larsen, der ikke lægger skjul på, at der også har været rigtig, rigtig travlt på uddannelsen af og til.

- På EUX har du ikke samme mængde afleveringer som på det almindelige gymnasium, men til gengæld skulle vi eksempelvis læse matematik fra B til A niveau på et halvt år, hvilket normalt tager et år. Det skulle vi samtidig med, at vi havde værkstedstimer, så det var lidt hårdt, siger han.

Men han siger det med et smil, for bøgerne og teorien har på ingen måder skræmt ham. Tværtimod. For efter sommerferien næste år starter han på maskiningeniør-uddannelsen i Odense.

I alt er der seks lærlinge hos Odin Engineering. To er i lære som klejnsmede, tre som industriteknikere og en har læreplads på kontoret.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094