23948sdkhjf

Ny pris skal fremme digitalisering i SMV’er

Ingeniørforeningen, IDA, lancerer en ny pris, som skal være med til at øge opmærksomhed og læring omkring digitalisering og automatisering i mindre og mellemstore virksomheder.

”IDA's Industri 4.0 pris”, som initiativet hedder, uddeles som en faglig anerkendelse til en virksomhed, som har arbejdet med at øge sin konkurrenceevne gennem tiltag inden for blandt andet digitalisering, automatisering og kunstig intelligens. Områder, der ofte nævnes som hoveddriverne bag begrebet Industri 4.0.

Prisen retter sig særligt mod de mindre og mellemstore virksomheder, SMV’erne, og det er der flere grunde til, forklarer Lene Christensen, der er direktør for Teknologi, Netværk og Kompetence i IDA:

- Vi ved fra analyser, som vi har gennemført blandt danske produktionsvirksomheder, at særligt SMV’erne har en udfordring, når det gælder sammensmeltningen mellem den digitale verden og den fysiske produktion. Samtidig mærker vi et stort behov for mere viden om Industri 4.0, kunstig intelligens og datadrevne forretningsprocesser i det hele taget. Derfor etablerer vi nu en Industri 4.0-pris for at vise konkrete eksempler på virksomheder, der er lykkedes med digital omstilling på et eller flere områder i virksomheden, siger Lene Christensen.

Udover de teknologiske og indtjeningsmæssige perspektiver vil der ved vurderingen også blive lagt vægt på, hvordan virksomhederne har inddraget medarbejderne og taget højde for eventuelle miljø- og klimamæssige aspekter.

Der nomineres tre virksomheder til IDA's Industri 4.0-pris, hvoraf en udpeges som vinder af prisen. Udvælgelsen foretages af en bedømmelseskomite bestående af fagfolk fra virksomheder, institutioner og organisationer, som gennem deres arbejde er tæt på udviklingen i den industrielle sektor.

De nominerede virksomheder, og vinderen af prisen, offentliggøres i forbindelse med IDA's årlige Industri 4.0-konference den 30. januar 2020.

Virksomheder kan indstille sig til prisen frem til 30. november 2019 på en særlig hjemmeside, som IDA har oprettet til formålet: https://industri40.ida.dk/idas-industri-4-0-pris/

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125