23948sdkhjf

Støberiuddannelsen skal hjem til Danmark

For at kunne tiltrække kvalificeret arbejdskraft har støberibranchen stiftet foreningen Støberitekniker.nu, som nu har fået sit første supportteam i Holstebro.

Foreningen blev stiftet af medlemmer af Danske Støberiers Brancheforening på UddannelsesCenter Holstebro (UCH). Brancheforeningen, som rundede 100 år tidligere på året, har besluttet at trække støberiuddannelsen hjem fra Jönköping i Sverige til UCH i Holstebro. Og ifølge Jens Axel Birn, CEO hos Vald. Birn, Holstebro, så skulle det være en realitet med uddannelsesstart efter sommerferien i 2020.

Han blev sammen med Krista Hebsgaard Hansen, HR-koordinator hos Jydsk Aluminium Industri i Herning, Jesper Bjørk Hansen, COO hos Frese Metal- og Stålstøberi i Slagelse og HR-chef Bettina Grøfte fra MAT Dania i Aars valgt til bestyrelsen, som konstituerer sig 14. november. Supportteamet dækker Holstebro, Struer og Lemvig.

Brancheforeningen tæller 15 medlemmer, og det er kun Vald. Birn, der har sendt lærlinge på skole i Sverige. Gennem de sidste fem-seks år har Vald. Birn uddannet en halv snes lærlinge. For tiden har virksomheden fem lærlinge.

- Det bliver en kæmpe fordel at få uddannelsen hjem til Danmark. Det bliver ikke blot nemmere at uddanne lærlinge, det bliver også nemmere at sende medarbejdere på efteruddannelseskurser, siger Jens Axel Birn, som gennem flere år har snakket om at hente uddannelsen hjem fra Sverige.

Målet er at tiltrække 20-25 elever på den ”nye” uddannelse.

Støberitekniker.nu, som har skelet til ”søsterforeningen” Industritekniker.nu, går nu i gang med at søge midler til at få promoveret uddannelsen på landsplan.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078