23948sdkhjf

I næste uge slår underleverandørerne sig løs i Sverige

Tirsdag lyder startskuddet til den traditionsrige Elmia Subcontractor-messe i Jönköping.

Traditionen tro søger en del danskere mod det svenske – både som udstillere og besøgende.

Messen oplyser til Jern & Maskinindustrien, at der i år er 44 danske virksomheder, der udstiller på messen, og sidste år var godt 4 pct. af de besøgende fra Danmark – det svarer til, at godt 550 danskere tager turen over Sundet eller Kattegat for at besøge messen.

To fællesstande smelter sammen
En anden tradition er, at en stor del af de danske udstillere samles på to fællesstande. De to stande har år for år øget samarbejdet, og er nu på nippet til at smelte helt sammen. Og når en ny messehal står klar i 2021, rykker man også fysisk sammen.

- Det er jo sådan, at CFU er koordinator på begge danske fællesstande på Elmia 2019 - dette i samarbejde med Fremstillingsindustrien og DI. Der bliver 25 udstillere på de to standområder - som fremstår med ensartet signatur, men i hver sin ende at den gennemgående gang i hal B, fortæller Knud Hareskov fra Center for Underleverandører.

- Antallet af udstillere en næsten på niveau med de senere år. Det specielle er, at gennem de seneste år er nogle at de større virksomheder begyndt at vælge fællesstande som en rationel og økonomisk ordning, tilføjer han.

Kom med i 11. time
Har man mod på at udstille på årets messe, er det faktisk ikke for sent, fortæller Knud Hareskov.

- Vi har her i 11. time - næsten 12. time - fået mulighed for at afsætte et område med plads til to udstillere, som gerne vil undersøge det svenske marked for underleverandører, altså investere i en personlig markedsanalyse af markedet - på markedet, forklarer han.

- Som koordinator gennem mange år har jeg oftest tilstræbt at afsætte et område forbeholdt ”nybegyndere” - en relativt lille økonomisk stand, og hvor der også er afsat tid til ekstra hjælp med det administrative bøvl. Min oplevelse er, at en aktiv indsats på standen næsten altid resulterer i værdifuld viden om markedet og oftest også leads til efterfølgende bearbejdning, slutter Knud Hareskov.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109