23948sdkhjf

- Vi vil være first movers på de automatiserede processer

- Vi forsøger at være first movers på de automatiserede løsninger i plastbranchen. Det er en af årsagerne til, at vi har haft så travlt under K-messen.

Sådan siger Birger Sørensen, administrerende direktør hos maskinproducenten Roll-O-Matic.

Hans pointe understreges ved en messestand med fuld aktivitet på den internationale plastevent K-messe i Düsseldorf. 10 medarbejdere er i konstant vigør. Så er det italienere, der kigger forbi. Dernæst mexikanere. Og ind i mellem de mange kunder har Birger Sørensen tid til at snakke.

- Vi sælger typisk til Mellemøsten, Nordamerika, Mexico og Europa. Mexico er et stort marked, grundet det høje indbyggertal og fordi Mexico eksporterer en stor del af deres produktion til USA. Det danske marked er næsten ikke-eksisterende for os, siger Birger Sørensen, mens han viser, hvordan en Roll Bag-maskine i en og samme proces afvikler en stor rulle fra en ekstruder, forsyner poserne med en plastsnor, der kan lukke posen ved blot at hive i enderne, opruller poserne taglagt så poserne kan tages fra rullen individuelt uden at rive en perforering over - og pakker rullerne med banderole, inden de pakkes i kasser. Det hele sker lynhurtigt: Maskinen producerer 300 poser i minuttet og kører med en hastighed på 160 m/min.

Maskinen kan både arbejde med konventionelle plastposer og genanvendte materialer.

- Langt de fleste maskiner kører med genanvendte materialer i dag. Det er et decideret krav fra kunderne, siger Birger Sørensen og kobler efterspørgslen på genanvendte materialer med det direkte forbrugerbehov - også selvom der med skraldeposen er tale om et low end-produkt.

- Amerikanerne er ikke så langt fremme med genanvendte produkter, som man er i Europa, men det kommer lige så stille, siger han.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093