23948sdkhjf

Randers Tandhjulsfabrik puster nyt liv i gamle maskiner

Fabrikken har investeret et millionbeløb i et retrofit af en af sine store CNC-maskiner. Samtidig udvides produktionen med to robotter

Kapaciteten til fortanding har fået et løft hos Randers Tandhjulsfabrik, hvor en stor Liebherr LC 1002 nu er tilbage for fulde omdrejninger.

Den CNC-styrede fortandingsmaskine fra 1989 er blandt andet blevet opgraderet med en ny Siemens 840D SL-styring.

Med investeringen har fabrikschef Lars Bo Nielsen fået mulighed for at imødekomme en stigende efterspørgsel på tandhjul:

- Vi har haft et behov for at udvide vores kapacitet. Mange af vores største kunder har travlt, og så har vi også travlt. Desuden har vi fået en ny betydelig kunde ind, som vi forventer os meget af, siger han.

Retrofit er en god business case
Opgraderingen af den gamle Liebherr-CNC er udført af Nordelektro, som i forvejen står for at servicere og vedligeholde hele maskinparken hos Randers Tandhjulsfabrik. Den nordjyske virksomhed rådgiver mange industrikunder om investeringer i maskinparken og ender ofte med at anbefale et retrofit frem for en udskiftning:

- Den mekaniske slitage på disse maskiner er meget lav, og derfor ser vi, at det ofte kan betale sig at forlænge levetiden på en ældre CNC-maskine. Med en ny styring bringer du maskinen up-to-date med den tekniske udvikling. Det øger sikkerheden og forbedrer maskinens produktivitet, siger salgschef Jesper Storm Simonsen fra Nordelektro.

Hos Randers Tandhjulsfabrik er fabrikschefen enig. For ham er det en langt bedre business case at investere godt 1 mio. kr. i et retrofit end at bruge 5-7 mio. kr. på en ny CNC-maskine. Yderligere har den gamle Liebherr nogle styrker, som fabrikkens øvrige fortandings-maskiner ikke har:

- Det er en stor og tung maskine med en meget høj stabilitet. Det gør, at vores plattefræsere kan køre med flere omdrejninger end på de øvrige fortandings-maskiner. Samtidig har maskinen en anden opbygning, og så har den kranbetjening, hvilket giver os mulighed for at løfte store emner direkte ind. Det er alt sammen med til at nedbringe produktionstiden, fortæller Lars Bo Nielsen.

Investerer i robotteknologi
Renoveringen af den gamle Liebherr skal ses som et led i en større investeringsplan på Randers Tandhjulsfabrik. Virksomheden har i løbet af de sidste par år købt flere nye maskiner og har netop lagt en ordre på to Omron TM12-robotter, som kickstarter en større strategisk omstilling af produktionen, når de sættes i drift omkring årsskiftet.

- Vi har arbejdet med automatisering i mange år og har stationære robotter installeret på flere af vores store maskiner. Men her er der tale om mindre robotter i et meget fleksibelt setup, hvor de to robotter kan flyttes mellem fire forskellige maskiner til fortanding, slibning og afgratning. Det gør, at vi både får en hurtigere gennemløbstid og en udvidet produktionstid, fordi robotterne kan arbejde døgnet rundt, siger Lars Bo Nielsen.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.157