23948sdkhjf

Rørlaser eliminerer arbejdsprocesser

Firmaet Ole Almeborg på Bornholm har investeret i en Trumpf rørlaserskæremaskine TruLaser Tube 5000

Firmaet Ole Almeborg i Hasle på Bornholm har stor erfaring inden for produktion af transportmateriel herunder stablere, pallevogne, højtløftende pallevogne og transportvogne i materialerne stål, rustfri stål og sort stål.

Og nu er der kommet en rørlaserskæremaskine ind i maskinsamlingen i form af en TruLaser Tube 5000, som muliggør effektiv fremstilling af selv mindre konturer i tyndvæggede rør.

- Vi har købt maskinen med optionen gevind-unit, som er en unik feature, hvilket gør, at vi kan lave gevind i rørene, derfor er der simpelthen nogle arbejdsopgaver og processer, som vi har kunnet eliminere i vores produktion, siger administrerende direktør Michael Almeborg i en pressemeddelelse.

Derudover har investeringen betydet hjemtagning af opgaver.

- Vi har hidtil fået lavet en del af vores processer ude hos underleverandører. Med en investering i Trumpfs rørlaserskæremaskine kan vi nu varetage mange af processerne in-house. Derfor kan vi nu tilbyde vores kunder hurtigere gennemløbstider - fra ordren er afgivet, til det færdige resultat er afleveret, siger Michael Almeborg.

Rørlaserskæremaskine kan håndtere både rør og profiler på op til 150x150 mm.

Teknologi og udvikling
En af grundende til at Trumpfs rørlaserskæremaskine TruLaser Tube 5000 kan optimere produktionen skyldes den teknologi, som Trumpfs ingeniører i Tyskland har udviklet og designet. Hver enkelt proces optimeres - lige fra adgang af stang til bearbejdning og til udtaget af færdige røremner efter fiberlaserskæringen.

Det forklarer teknisk salgskonsulent, Jan Nielsen, fra AVN Pladeteknik.

- Funktionen RapidCut "booster" yderligere produktiviteten med 15 pct., så du får en opgradering af rørfremføringen til fiberskærehovedet. I det hele taget er RapidCut-teknologien en stor hjælp til operatørerne, da den intuitivt vejleder operatørerne til de rette parametre, for den fiberlaserskæring, der skal udføres, og dermed opnås den mest optimale skæring og udnyttelse af maskinen, understreger Jan Nielsen.

Firmaet Ole Almeborg var ifølge AVN Pladeteknik også "first movers" tilbage i år 2000, da firmaet investerede i Bornholms første Trumpf pladelaser.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094