23948sdkhjf

KD Maskinfabrik er konkurs

39 medarbejdere har mistet jobbet, efter KD Maskinfabrik er blevet erklæret konkurs ved Skifteretten i Kolding. Det skriver Vejle Amts Folkeblad.

Ifølge avisen havde KD Maskinfabrik en stor ordrebeholdning til blandt andet kunder i Mellemøsten, men samtidig havde virksomheden betalt store garantibeløb til netop mellemøstlige kunder, og det er angiveligt årsag til konkursen.

Kurator Amalie Meldgaard oplyser til Vejle Amts Folkeblad, at hun har modtaget simple krav fra kreditorer for cirka 46 mio. kr., og dertil kommer medarbejdernes løn, som dækkes af Lønmodtagernes Garantifond.

Der er dog ikke mange penge at hente i konkursboet. De fleste aktiver har været pantsat, og selve fabrikken har været overbehæftet. Dermed er der ikke udsigt til, at kreditorerne får dækket meget af deres tab.

KD Maskinfabrik kom ud af 2018 med en bruttofortjeneste på 26,4 mio. kr. og et beskedent overskud før skat på 0,4 mio. kr.

Virksomheden leverede løsninger og maskinudstyr til spildevandsbehandling. Den blev grundlagt i 1964 som traditionel smedevirksomhed, men begyndte i 1970’erne at samarbejde med Krüger om spildevandsløsningerne.

Originalartikel: https://vafo.dk/artikel/slut-efter-55-%C3%A5r-vejle-virksomhed-har-smidt-h%C3%A5ndkl%C3%A6det-i-ringen

Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172