23948sdkhjf

Maskinmesterskole åbner afdeling i Viborg

På uddannelsesfronten kommer Viborg Kommune til at stå endnu stærkere fra sommeren 2021, når Aarhus Maskinmesterskole åbner en afdeling i Viborg.

- Der er store perspektiver i, at maskinmesteruddannelsen kommer til Viborg. Dels får vi en videregående, teknisk uddannelse på højt niveau, dels imødekommer uddannelsen mange af de behov, som lokale virksomheder efterspørger. Det ligger helt i tråd med ambitionerne i Karriereby Viborg, siger borgmester i Viborg Kommune, Ulrik Wilbek, i en pressemeddelelse.

Viborg Kommune har bidraget med 3 mio. kr. til den nye uddannelse. De resterende midler er fundet hos erhvervslivet.

Unik imødekommenhed
Når den nye uddannelse åbner i Viborg, bliver det i et samarbejde mellem Aarhus Maskinmesterskole og Mercantec. Planen er, at Mercantec skal stå for undervisningen på 1.–3. semester, den såkaldte værkstedsskole, og Aarhus Maskinmesterskole skal varetage undervisningen i den resterende uddannelsesperiode fra 4.–9. semester.

Hos Aarhus Maskinmesterskole glæder de sig også til, at de snart kan sige velkommen til studerende i Viborg. Rektor Anders Handberg Sørensen udtaler:

– Jeg har i forbindelse med etablering af uddannelsen i Viborg oplevet en unik imødekommenhed fra både kommune og erhvervsliv, og jeg ser frem til at åbne uddannelsen i Viborg. Aarhus Maskinmesterskole uddanner maskinmestre på højt niveau, og med den opmærksomhed, som uddannelsen har fået fra det lokale erhvervsliv, kan vi skabe et stærkt virksomhedsnetværk omkring uddannelsen til gavn for både uddannelsen og erhvervslivet.

Økonomisk og praktisk hjælp
For at få Aarhus Maskinmesterskole til Viborg var det nødvendigt at finde 9 mio. kr. til indkøb af specialudstyr til uddannelsen. Og det mål er nu nået takket være bidragsydere blandt kommunens små og store virksomheder.

En af dem er Poul Due Jensens Fond i Bjerringbro, der har bidraget med 3 mio. kr.

– Det er afgørende for fortsat moderne industriproduktion i det midtjyske, at der til stadighed er adgang til kvalificeret teknisk arbejdskraft. At maskinmesteruddannelsen nu vil blive udbudt i Viborg, vil uden tvivl bidrage positivt til fremtiden og ikke mindst styrke tilgængeligheden af kvalificeret teknisk arbejdskraft til produktionsindustrien i Midtjylland – herunder ikke mindst Grundfos. For samfundet som helhed er det en styrke, at uddannelserne spredes ud over landet. Vi er glade for muligheden for at kunne bidrage til, at denne vigtige uddannelse kan tilbydes i Viborg og omegn, siger Kim Nøhr Skibsted, fondsdirektør hos Poul Due Jensens Fond.

Foruden kontante bidrag har flere virksomheder sagt ja til at hjælpe med blandt andet praktikpladser, projektopgaver, virksomhedsbesøg og øvrigt uddannelsesrelevant udstyr.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125