23948sdkhjf

De får CNC-maskiner og robotter til at tale sammen

Happtec får CNC-maskiner og robotter af forskellige fabrikater til at tale sammen

Det fynske robotfirma Happtec har lavet et system, der får CNC-maskiner og robotter med forskellige sprog til at tale sammen. Så der er ikke brug for en robotingenør hver gang man skal ændre sin opsætning.

- Vi kan give virksomhederne den fleksibilitet, som de gerne vil have, siger robotingeniør Andreas Holmetoft Lyder.

Happtec er i dialog med flere store virksomheder om at bruge systemet.

Andreas Holmetoft Lyder startede firmaet i juni 2018, og han har for et par måneder siden fået følgeskab af softwareingeniør Bjarke Skjølstrup, så der nu er to ansatte.

- Vores system betyder, at man ikke skal have fat i en robotintegrator, hver gang der skal ændres på et setup, siger Andreas Holmetoft Lyder.

Kommunikationen klares med en såkaldt Gateway, som sættes på den pågældende maskine. Den har software, der gør det muligt at styre en robot fra en maskines styring, eller omvendt: styre en maskine fra en robots interface.

Andreas Holmetoft Lyder har stiftet virksomheden sammen med automationsfirmaet Technicon. Virksomheden har hjemsted i Robotics Hub i Teknologisk Instituts robotcenter i Odense.

Skal testes i produktion
Happtec skal nu ud at have testet sine produkter i en rigtig produktion.

- Vi skal have testet systemet godt igennem, og vi skal have nogle brugere ind over, så vi kan høre, hvad de gerne vil have.

Hvor mange funktioner i CNC-maskinerne kan I styre med systemet?

- Det kommer helt an på, hvor mange funktioner maskinen eller robotten stiller til rådighed digitalt. Nogle mærker som UR-robotterne stiller meget til rådighed, mens andre stiller lidt til rådighed. Nogle stiller faktisk slet ikke noget til rådighed. Der kan man kun tilgå maskinen fra dens eget interface. Men vi fornemmer, at det er noget, der bevæger sig. Maskinleverandørerne ved godt, at der er et stigende krav i markedet for, at man stiller funktioner til rådighed, siger Andreas Holmetoft Lyder.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078