23948sdkhjf

Ny salgschef: Alle skal kende Kemppi

Øget produktivitet og let tilgængelige løsninger til de svære svejsninger er nøglepunkter for svejseproducenten Kemppis nye danske salgschef Torben Henriksen.

Det sker med hans egne ord med et svejseprogram, der er markedets mest komplette og sammensatte.

- I Kemppi har vi et utroligt højt bundniveau og er unikke på nogle specialløsninger, der er skabt med udgangspunkt i de ting, der er svære at sammenføje. Der er også mange industrivirksomheder, som i dag står med nogle relativt langsomme svejseprocesser, og det vil vi gerne hjælpe med at ændre, siger Torben Henriksen.

Han påpeger, at kravene til både software og hardware kun går en vej, og det er op.

- Når du optimerer meget på din svejseproces, så danser du også på en knivsæg, og her er det vigtigt, at maskinens opsætning kan bidrage til robusthed og hjælpe dig med den nødvendige stabilitet, siger Torben Henriksen og henviser blandt andet til Kemppis intelligente MIG/MAG lysbueprocesser kaldet Wise.

Lysbuen modificeres
Wise-processerne modificerer konstant lysbuen, og dermed hjælper systemet svejseren med de svære svejsninger. Wise er blandt andet skabt til at håndtere dybe fuger, de såkaldte narrow gap, åbne rodsømme, ekstremt tynde materialer og så videre, alt det der kan udfordre de konventionelle svejsemaskiner og kendte lysbueformer på markedet.

- Trenden er jo, at du gerne vil afløse for eksempel TiG-svejs med MIG/MAG, fordi du med MIG/MAG i dag, i modsætning til for få år tilbage, får færre og mindre sprøjt og en væsentlig hurtigere svejsning, siger Torben Henriksen med henvisning til, at det hele tiden bliver muligt at svejse tyndere og mere eksotiske materialer med MiG/MAG.

Men det stiller krav til udstyret, specielt når vi vil procesomlægge fra TIG til MIG/MAG.

- Der er ingen tid og plads til at fejle i svejseprocessen i dag, og markedet skriger på svejseprocedurer, der kan håndtere netop det. Du skal have nogle maskiner, der er pålidelige og robuste uanset, om du svejser manuelt eller med robot, og det har Kemppi, siger Torben Henriksen.

Kamp på software-delen
Fordi svejsning i dag går mod enkelthed i betjening, og hvor lang tid det tager at svejse en meter svejsesøm, står slagsmålet mellem producenterne i høj grad på softwaredelen.

- Selve regnekraften i en Kemppi-svejsemaskine er betydelig, fordi vi måler på lysbuen mange tusind gange i sekundet, og helt overordnet gælder det om at have en software, der matcher nye gasser og materialelegeringer, kundekrav og certificeringer, der alt sammen går hånd i hånd, siger Torben Henriksen.

- Fra vi står op om morgenen, handler det om at øge produktiviteten ude i den spidse ende for vore virksomheder, og for Kemppi bygger programmet på en grundforskning, som Kemppi selv har deltaget i, siger Torben Henriksen, der nævner systemet Weld Eye som et unikt system til dataopsamling og kvalitetsstyring af ikke kun de enkelte svejsninger, men hele svejseproduktionen, hvis det ønskes.

Systemet kan kobles til alle svejseprocesser og kan endvidere også håndtere andre fabrikater af svejsemaskiner.

- Kemppi går ind med et komplet og skalerbart kvalitetssikringssystem, som udover data fra svejsning også kan kigge på, om det er den rigtige tråd/gas kombination i forhold til svejserens certificering, siger han og vender igen tilbage til, at hvis maskinen og dens periferiudstyr er med til at sikre kvaliteten, så får de ansatte friere hænder til at udføre deres håndværk.

- Pludselig har du noget udstyr, der gør, at flere medarbejdere kan lave de svære ting. Måske er der pludselig tre medarbejdere, der kan løse en opgave, som før hang på en person. Det er meget væsentligt, siger han og henviser til, at Kemppis kernekunder er virksomheder, der kigger fremad og stiller krav til deres svejsning.

- Det er virksomheder, der gerne vil optimere og kvalitetssikre produktionen, og det er virksomheder, der har slutkunder, som sætter en specifik ramme for dokumentation af processerne, slår Kemppis nye salgschef fast.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078