23948sdkhjf

Maskinfabrikker overser værktøjs-gevinst

Der er penge at spare ved at skifte til specialfremstillet værktøj, hvis bearbejdning af et givent emne kræver brug af flere forskellige standardværktøjer, lyder det fra TN Værktøjsslibning

Danske maskin- og værktøjsfabrikker overser, at der kan være god økonomi i at få fremstillet et specialværktøj fra bunden frem for at køre med flere standardværktøjer.

Det påpeger indehaver Torben Nielsen fra TN Værktøjsslibning i Bjæverskov på Sjælland.

Han henviser til, at prisen for et specialværktøj typisk kun er halvanden gange prisen for et enkelt standardværktøj.

- Hvis du har et emne, hvor der skal køres tre forskellige værktøjer, så skal du jo bruge tre forskellige standardværktøjer, og du skal bruge flere holdere samt mere tid på opspænding. Derfor vil det meget ofte være billigere at køre med et specialfremstillet værktøj, siger Torben Nielsen, der meget gerne vil i dialog med nye kunder i metalindustrien.

Han vurderer i den forbindelse, at rigtig mange maskinfabrikker i Danmark har masser af gevinster at hente på værktøjsdelen, men de griber ikke muligheden.

- Det er naturligvis hele tiden en balancegang, hvad der kan betale sig, men den almindelige maskinfabrik overser ofte muligheden og gevinsten ved at få specialfremstillet værktøjet frem for blot at gøre, som man plejer og tænke i standardværktøj, siger Torben Nielsen.

Torben Nielsen peger samtidig på, at det i dag er muligt for TN Værktøjsslibning at levere værktøj med en højglanspolering, der øger levetiden på det specialfremstillede værktøj med op til en faktor 3.

Højglanspoleringen betyder, at de specialfremstillede værktøjer i dag næsten kan hamle op med PKD-værktøjer, når det eksempelvis handler om at skabe glans i aluminium.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08