23948sdkhjf

Danske værktøjer ender i flyindustrien

TN Værktøjsslibning i Bjæverskov fremstiller kundespecifikke fræsere og bor i hårdmetal. Hovedparten af specialværktøjerne sendes ud af landet til kunder i blandt andet flyindustrien

Der er fart på hos TN Værktøjsslibning i Bjæverskov midt på Sjælland.

Med 30 ansatte og en topmoderne fabrik bliver der specialfremstillet fræsere og bor i hårdmetal til kunder i hele verden. Kunderne findes i blandt andet fly- og dentalindustri, og værktøjerne bliver udviklet og designet, så de passer præcist ind i specifikke produktionslinjer og opfylder kundernes krav.

Eksport fylder det hele
Omkring 65-70 pct. af værktøjs-produktionen i Bjæverskov forlader landet, og TN Værktøjsslibning sælger sine specialværktøjer gennem salgsagenter og værktøjsforhandlere i udlandet. Bjæverskov-virksomheden samarbejder derudover også med de store producenter af skærende værktøj og træder til, når producenternes standardudvalg ikke kan opfylde kundens behov.

- Fremstilling af specialværktøjer i hårdmetal fylder 95 pct. af vores produktion i dag, genopslibning af værktøj fylder resten, siger Torben Nielsen, der er indehaver af TN Værktøjsslibning.

Han forklarer, at de specialfremstillede værktøjer ofte er værktøjer, der er designet til en helt specifik opgave og dermed også sagtens kan indeholde flere sæt skær og dermed fungere som et multiværktøj.

- Der kan være mange værktøjer bygget ind i et enkelt specialfremstillet værktøj, og på den måde optimerer du produktionen og minimerer dine udgifter gennem dit værktøj, siger Torben Nielsen, der i den forbindelse påpeger, at et specialværktøj typisk er tjent hjem efter blot 20 emner.

Nye maskiner på vej
TN Værktøjsslibning har ligget i Bjæverskov siden 2001, og før det var adressen i Herfølge.

Standard leveringstiden er to uger, og der er masser at lave.

- Det går glimrende, vi venter lige nu på to nye CNC-maskiner, siger han for at anskueliggøre, at der er knald på produktionen.

For selve regnskabstallene holder han tæt på kroppen, og det er et princip, han altid har dyrket - og kan dyrke - fordi TN Værktøjsslibning er en privatejet enkeltmandsvirksomhed.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094