23948sdkhjf

Danske robotter afgrater i Frankrig

Virksomheden BWIndustrie har installeret en UR16e-cobot i sit maskinbearbejdningscenter og har dermed automatiseret afgratning af metaldele med en nyttelast fra 4 til 14 kg.

Før ankomsten af UR16e-cobotten blev opgaven med at afgrate metaldelene udelukkende udført af operatører. Men afgratning, der kræver en masse præcision, er en trættende opgave samt en kilde til sygdomme i bevægeapparatet, da der håndteres hundredvis af kilo hver dag.

BWIndustrie, der allerede kendte Universal Robots (de har fået fem robotter installeret siden 2011), henvendte sig endnu en gang - denne gang for at optimere og automatisere deres afgratningsaktiviteter, som fjerner grater fra maskinbearbejdede dele. Virksomheden producerer serier med 300 til 300.000 dele om året og ønskede at sikre gentagelsesnøjagtigheden for processen.

For at løse disse problemer og optimere deres afgratningsfunktion har BWIndustrie installeret en UR16e-cobot i produktionslinjen, hvor den håndterer metaldele og tager sig af hele afgratningen. Den bliver programmeret på afstand af operatørerne via en TCP-fjernfunktion.

Mens de store variationer i delenes størrelse, vægt og form kan være problematisk for menneskelige operatører, er det ikke noget problem for cobotten. UR16e-cobotten er programmeret til at afgrate alle de dele, der maskinbearbejdes af BWIndustrie.

- Takket være vores erfaring med Universal Robots kunne vi gennemføre installationen på rekordtid. Applikationen blev sat i produktion på omkring to uger, forklarer Raphaël Schwartz, leder af robotteknologi og vedligeholdelse hos BWIndustrie.

Cobotten er anbragt i en halvåben celle med flere faste afgratningsværktøjer som fræsere, båndpudser og slibeskiver. Der bruges et bufferområde til at forsyne cellen med dele, der skal afgrates.

UR16e samler delen op og placerer den foran afgratningsværktøjerne. Operationen tager mindre end et minut, og derefter flyttes delen hen til området for bearbejdede genstande.

Kommenter artiklen
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11