23948sdkhjf

Ishøj Mekaniske inspirerer folkeskoleelever til at vælge erhvervsuddannelse

I samarbejde med Ungecentret ved Greve Kommune og syv lokale folkeskoler inspirerer maskinfabrikken Ishøj Mekaniske unge til at tage erhvervsfaglige uddannelser.

Sammen har de startet kampagnen ”Bliv valgparat – i fællesskab med andre”, der gennem skoleåret 2019/2020 skal give lokale folkeskoleelever mere information om erhvervsuddannelserne i kommunen.

Ishøj Mekaniskes direktør Allan Rasmussen arrangerer eksempelvis virksomhedsbesøg for folkeskoleelever i lokalområdet og holder oplæg på skolerne for at gøre erhvervsuddannelserne mere interessante og nærværende for eleverne.

Bedre at vælge rigtigt første gang
Ifølge Allan Rasmussen vil det være en fordel for mange unge at springe gymnasiet over:

- I Ishøj Mekaniske og mange andre lokale virksomheder får vi brug for flere faglærte folk i de kommende år, hvis vi skal følge med udviklingen på arbejdsmarkedet. 26 pct. af de unge, der tager en afsluttende studentereksamen, ”ender” som ufaglærte. Det mener jeg er et udtryk for, at mange elever nok burde have overvejet et andet uddannelsesvalg, lyder det fra Allan Rasmussen, som fortsætter:

- At bruge tre år på gymnasiet og bagefter tage en erhvervsuddannelse er spild af tid og af vores uddannelsesressourcer, så vi skal sørge for at motivere flere af de unge til at vælge rigtigt fra starten.

Ifølge Allan Rasmussen er forudsætningen, at de unge skal have mere viden om erhvervsuddannelsernes muligheder, som kan betyde et tilvalg af håndværk og industrifagene i stedet for at gå i gymnasiet.

- Min ambition er at få flere unge mennesker i folkeskolen til at diskutere erhvervsuddannelse som et uddannelsesvalg med deres forældre ved at fortælle dem om erhvervsuddannelsernes mange muligheder. Derfor inviterer vi eleverne indenfor på vores maskinfabrik hos Ishøj Mekaniske, så de ved selvsyn kan se, hvordan vi arbejder her og få mere at vide om vores jobs og karrieremuligheder.

Bliver budt velkommen i maskinrummet
Her i efteråret 2019 havde Ishøj Mekaniske sit første besøg af 15 elever fra syv af Greve Kommunes forskellige folkeskoler. Allan Rasmussen fortalte om Ishøj Mekaniskes historie som familieejet virksomhed, og eleverne fik en grundig rundvisning i produktionen og så nærmere på Ishøj Mekaniskes langdrejere, CNC-automatdrejning og fræsere. 

- Det var spændende at fortælle om vores dagligdag, produktion og vise eleverne rundt i produktionen. Flere kom ud med en bedre idé om, hvordan vi som industriteknikere bearbejder fræste og drejede emner i rustfri stål, aluminium, messing, plast med mere, og hvad emnerne bruges til i praksis, fortæller han.

Allan Rasmussen har også holdt foredrag for 70 elever på Greve 10. klasse om erhvervsuddannelsernes muligheder, og i januar 2020 får Ishøj Mekaniske flere elever fra 9. klasser på besøg.

- Som direktør for en produktionsvirksomhed i Greve ser jeg det som et socialt ansvar at være med til at fortælle de unge om deres uddannelsesmuligheder. Hvis bare en elev finder frem til netop den erhvervsuddannelse, som giver ham eller hende et spændende arbejdsliv, har jeg været med til at gøre en stor forskel, fortæller Allan Rasmussen.

Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Medejer efter konkurs: - Svært at se netværket i øjnene
Siemens Gamesa vinder ny sejr over GE i patent-strid
Advokatens råd om generationsskifte: - Kom tidligt i gang
Stifterens tre børn er medejere og sidder i ledelsen af østjysk metalvirksomhed
Skills: Her er industriens danmarksmestre
Snart spørger både banken og forsikringen efter dine ESG-tal
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Electronic Supply DK
Building Supply DK
Food Supply DK
Søfart
PlastForum DK

Send til en kollega

0.14